Successos

successos

Mor electrocutat un lladre de coure a Riudellots

L'home, que anava amb el seu gendre, va accedir a un transformador d'una línia d'alta tensió en una empresa abandonada

El dia abans, el jutjat l'havia alliberat després d'un altre robatori

Un home de 48 anys, Gregorio Quintana Tena, va morir electrocutat divendres al matí quan, segons tots els indicis, estava treballant en el robatori de coure en un transformador que està situat en el recinte de l'antiga empresa Cotec, al polígon industrial de Riudellots de la Selva. Tot apunta que Gregorio Quintana –que en el moment de l'accident anava acompanyat del seu gendre– va tocar uns cables d'alta tensió, mentre estava enfilat a una alçada d'un metre i mig. La sotragada va fer que caigués i s'encengués i que morís a l'acte. El seu gendre va ser qui va donar el senyal d'alerta. Es van mobilitzar els serveis d'emergència i la comitiva judicial, que va procedir a l'aixecament del cadàver i al seu trasllat a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona on se li va practicar l'autòpsia, que va determinar sense cap mena de dubte que havia mort per electrocució. La línia que el va electrocutar és de 25.000 volts.

Es dóna la circumstància que tot just dijous, el dia abans, Quintana havia quedat en llibertat provisional per ordre judicial després que hagués estat detingut per un altre cas de robatori de coure.

Les darreres setmanes, els robatoris de coure, sobretot a la zona del Gironès, s'han tornat a incrementar i tot i que els Mossos d'Esquadra practiquen detencions, tan bon punt surten lliures, els lladres tornen a la feina.

LA DATA

27.12.12
Va morir
electrocutat un home en un transformador al polígon industrial de Riudellots de la Selva.

Un ‘ofici' amb un alt risc de mort per electrocució

El cas de Gregorio Quintana no és el primer d'una persona morta per electrocució mentre intentava robar coure. Aquests accidents són força habituals els darrers anys. Per exemple, el 8 de juny de l'any passat, un home de 44 anys, Joan Jorquera Ortiz, va morir electrocutat mentre estava enfilat en una torre d'alta tensió del polígon Mas Xirgu. El maig passat, un lladre va resultar ferit en una fàbrica abandonada de Borrassà. L'octubre del 2010, un altre lladre va resultar ferit greu en rebre una descàrrega elèctrica mentre robava fil de coure en un transformador de Quart i un noi de 16 anys va morir a Cornellà de Llobregat. El novembre del 2007, un lladre va morir electrocutat al costat de les vies al Priorat. La llista de casos continua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.