La dona que va matar el xicot després de sedar-lo diu que ho va fer per gelosia

Passaven el Cap d'Any a Roses i l'acusada diu que no va superar que ell es fes amb una francesa

Un monosíl·lab afirmatiu de l'acusada pronunciat cinc vegades entre plors i sanglots va trencar una llarga cadena de minuts de silenci davant el rosari de preguntes que formulava el fiscal Víctor Pillado, que ahir s'estrenava en el procediment del jurat. Va ser quan el fiscal li va preguntar si aquella nit la víctima s'havia relacionat amb una noia francesa durant la festa de Cap d'Any.

Només de començar l'interrogatori l'acusada va dir que no contestaria les preguntes de les acusacions i que només contestaria les de la seva defensa. Però un cop dit això, va contestar les preguntes que li va formular el fiscal que feien referència a la seva situació personal i a l'exmarit; però tornava el mutisme cada vegada que les preguntes es referien a la víctima, als fets i als tres bisturís que va utilitzar per degollar-lo un cop sedat amb els medicaments que li va subministrar.

Amb cinquanta-un minuts de formular preguntes ininterrompudament el fiscal només va treure en clar que l'acusada havia actuat per gelosia, però amb la contradicció que abans de l'escena de la víctima i la noia francesa, ella ja havia preparat els medicaments per sedar el seu company sentimental i fins i tot ja li havia barrejat un sedant al whisky de la seva petaca.

Contestant les preguntes de la defensa, Romero va explicar que havia tingut una infància molt desafortunada, que havia malviscut amb la seva anterior parella, que sempre havia viscut acomplexada perquè es considerava petita i lletja i que ara que s'havia sotmès a cirurgia estètica i que havia trobat un home que estimava i que s'havia tornat «boja d'amor per ell», aquest no la presentava mai a ningú com la seva parella i li agradava fixar-se en altres dones, sobretot més joves. Segons l'acusada, aquella nit, la del seu cinquè aniversari amb la parella, es va produir la gota que va fer vessar el got quan la noia francesa, segons ella, es va acostar massa a Gironella per fer-se una foto. L'acusada no va entrar en detalls sobre de quina manera va cometre el crim, però al final va explicar que va haver de netejar l'habitació de l'apartament que havien llogat de tanta sang que hi havia.

El fet que Romero reconegués que abans d'anar a la festa de Cap d'Any amb Gironella havia deixat notes de comiat a la seva filla en les quals donava a entendre que no els veuria més ni a ella ni a ell, fa mantenir, ara com ara, a les parts acusadores la tesi de l'assassinat, en contraposició a la defensa, que qualifica els fets d'homicidi amb l'eximent complet de responsabilitat criminal per alienació mental.

El ministeri fiscal demana 20 anys de presó per a l'acusada i l'acusació particular en demana 18. El judici davant d'un tribunal del jurat format per cinc dones i dos homes continuarà avui al matí amb les declaracions de diversos testimonis i agents dels Mossos d'Esquadra. L'acusada no hi serà present perquè hi va renunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.