Successos

policial

Detenen un mosso de Figueres en una operació estatal contra el dopatge

La policia li va trobar diverses dosis de substàncies anabolitzants a la nevera durant l'escorcoll al seu domicili

També vinculen dos veïns d'Olot a la trama

Un agent dels Mossos d'Esquadra de 37 anys i veí de Figueres, Jordi Guerra, és un dels onze detinguts a Catalunya en el marc de l'operació estatal Escut, contra el tràfic d'anabolitzants. La policia va arrestar l'agent l'11 de desembre passat, després d'escorcollar el seu domicili i trobar-hi diverses dosis de substàncies anabolitzants a la nevera. L'agent, però, no és l'únic detingut a les comarques gironines en el transcurs d'aquesta operació. També n'hi ha dos més, un jove de 25 anys i un home de 41, residents a Olot. Arreu de Catalunya, s'han practicat quinze entrades i inspeccions a habitatges, que han permès comissar més de 20.000 dosis d'anabolitzants i 8.300 euros. La investigació que ha possibilitat desarticular aquesta trama l'ha coordinada la Guàrdia Civil i es remunta a principis del 2012. Ja aleshores, el cos estatal i els Mossos d'Esquadra sospitaven que hi havia xarxes internacionals que operaven tant a Catalunya com a la resta del territori espanyol. Aquests traficants solien obtenir medicaments al mercat negre, que després distribuïen a petita escala, sobretot a través de gimnasos. El sistema que més utilitzaven a l'hora de comercialitzar els anabolitzants era enviar-los a través de serveis de paqueteria. Els productes eren proporcionats sense prescripció mèdica des d'una farmàcia de Cantàbria i un centre de salut de Tenerife, si bé l'organització també rebia partides procedents d'altres països. A Catalunya, les investigacions de l'operació Escut van culminar l'11 de desembre passat. Aquell dia, els Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la Guàrdia Civil, van portar a terme les quinze entrades i escorcolls a immobles de diferents punts del país, com Barcelona, el Vendrell, Badia del Vallès, Cervelló o Seva.

Una pistola i munició

En el conjunt de l'Estat espanyol s'han arrestat 55 persones i 23 han estat imputades. Entre els detinguts, també hi figura un guàrdia civil i un policia estatal. Estan relacionats amb aquesta suposada xarxa de distribució de substàncies medicamentoses, hormonals i anabolitzants, destinades a esportistes amateurs i professionals que es dediquen al culturisme i al fitness. S'han efectuat 72 escorcolls en domicilis, on s'han comissat milers de dosis d'aquestes substàncies, sistemes informàtics, documentació, una pistola, munició, drogues i diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.