Successos

robatoris a dojo

Tres homes armats roben i lliguen un joier a Blanes

Van amenaçar l'empresari amb una pistola i el van immobilitzar de mans i peus

El negoci de la víctima està especialitzat en la venda d'articles per internet

És el sisè assalt violent aquest mes

Els robatoris violents continuen sense treva a la demarcació de Girona. L'últim cas es va registrar ahir a Blanes, on tres lladres van assaltar un joier. Els desconeguts van irrompre al local de la víctima a les onze del matí. El negoci, Maria Guixé Joiers Personals, està en un domicili, situat a la segona planta de l'edifici número 8 del carrer Pare Puig. L'empresa va obrir fa 21 anys i està especialitzada en la venda d'articles de rellotgeria i joieria per internet. Els delinqüents van amenaçar amb una arma de foc curta el propietari, que en aquells moments era l'únic que hi havia al local. Els individus també van lligar-lo de mans i peus i van regirar a fons l'immoble. Malgrat no haver-hi peces exposades en vitrines, els seus amos sí que disposen de gènere de mostra. Els desconeguts es van apoderar de totes les joies i objectes de valor que van trobar i van fugir amb el botí, l'import del qual ahir no va transcendir. Els Mossos d'Esquadra i la policia local van desplegar un ampli dispositiu i van tancar les principals entrades i sortides del municipi per intentar interceptar els autors del saqueig. A l'hora de tancar aquesta edició, però, no s'havia efectuat cap arrest relacionat amb el cas.

400 assalts a l'any

Segons les dades que va aportar ahir a TV3 el comissari Joan Miquel Capell, els darrers anys es perpetren a Catalunya uns 400 assalts violents a habitatges, que vénen a ser 1,3 al dia. El d'ahir va ser el sisè que, com a mínim, ha tingut lloc aquest mes a la demarcació. El 13 de gener, tres encaputxats armats van robar al supermercat Spar de Breda, d'on es van emportar uns 10.000 euros. Van atacar el caixer amb una defensa elèctrica, van encanonar l'encarregada per fer-li obrir la caixa forta i van fer estirar els clients i una empleada en un racó de l'establiment.

Els altres quatre episodis van passar la setmana passada al Baix Empordà. El 14 de gener, dos joves, que van ser detinguts pels Mossos, van sostreure diners i efectes personals a un home de 73 anys que estava tallant llenya en un bosc de Palafrugell. El van abordar amb un pal de fusta, li van ventar una empenta, el van fer caure i li van ocasionar lesions a les cames i al maluc. Just l'endemà, tres encaputxats van entrar, de matinada, en un xalet situat al número 2 del carrer del Senglar de la urbanització Mas Trempat de Sant Feliu de Guíxols. El seu propietari, Josep Batlle, és un constructor jubilat. Li van arrabassar un mòbil i 5.000 euros de la caixa forta, i el van deixar al despatx, immobilitzat amb una corda. A banda, el dia 19, quatre individus van accedir en una casa de l'avinguda Vallvanera de la urbanització Mas Nou de Platja d'Aro. Hi viu una família francesa d'origen algerià, que en aquell instant estava sopant. Van obligar l'home a obrir la caixa forta. El van lligar tant a ell com a la seva dona i la filla, i van escapar amb un botí de 20.000 euros i joies. Els afectats van donar la pista a la policia que es tracta d'un grup de marroquins, ja que van reconèixer l'idioma en què parlaven. I, tan sols 24 hores després, dos encaputxats van irrompre al xalet número 26 B del carrer del Falcó de Pals. Hi resideix una família originària de Bèlgica: Oscar Labie, la seva esposa, Régine Duflot, i el seu fill Jérôme. Els van robar diners, joies, monedes de col·leccionista i medalles, per valor de 15.000 euros. Els van deixar tots tres lligats en un llit. Els van subjectar amb un cable i cordons, i els van posar manyoples a la boca i cinta adhesiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.