Successos

judicial

El TS confirma la pena de tres anys a la mossa que posava multes per revenja

La defensa de S.P. demanarà a l'Audiència la suspensió de la pena mentre tramita l'indult, per intentar evitar que l'agent entri a la presó

El Tribunal Suprem ha ratificat íntegrament la sentència de l'Audiència de Girona que condemna a tres anys de presó i dos anys d'inhabilitació l'agent dels Mossos d'Esquadra S.P., considerada culpable d'un delicte de falsificació de document oficial per part de funcionari públic per haver imposat per revenja denúncies de trànsit falses a un noi amb qui s'havia enemistat.

La confirmació per part del Suprem comportaria, pel fet que la pena supera els dos anys de presó, l'entrada a la presó de S.P., que precisament va estar destinada al servei de vigilància del centre penitenciari de Girona. La defensa, que exerceix el lletrat Manel Mir, intentarà evitar que S.P. hagi d'entrar a la presó demanant al Consell de Ministres que li concedeixi l'indult i demanant a l'Audiència de Girona que suspengui l'execució de la condemna mentre es tramita aquesta petició d'indult. L'Audiència tindrà ara la darrera paraula de si concedeix a S.P. la possibilitat d'esperar la resolució de l'indult o si ordena que ingressi a presó encara que es tramiti l'indult.

Segons la sentència dictada el febrer de l'any passat per l'Audiència i ara ratificada pel Suprem, va quedat provat que S.P. va posar multes falses per revenjar-se d'un noi amb qui s'havia enemistat. El jove va rebre fins a tres multes datades el 26 de juny del 2008 a la carretera C-253, a l'altura de Platja d'Aro. Segons la sentència, el dia que l'agent va posar les multes va ser el 25 de maig del 2008, tot i que posteriorment va modificar la data canviant els cincs per sisos i fent veure que la multa l'havia posada el mes de juny. La sentència recull que la infracció “no es va poder cometre” el maig ni la multa la va poder posar el dia que constava als butlletins de denúncia per diversos motius, però sobretot perquè a dos quarts de set del matí –hora que consta a les denúncies– S.P. ja havia acabat el seu torn. Segons la sentència, més d'un mes abans de les multes, el dia 17 de maig del 2008, l'agent va tenir un enfrontament amb el personal de servei de la discoteca Ático de Platja d'Aro, en el qual va intervenir el noi, que li va dir que marxés del local. Una setmana més tard, el 25 de maig, S.P. es va valer d'una clau d'entrada al sistema informàtic d'un altre agent i va consultar les dades del noi i també d'una altra cambrera, amb qui havia discutit. A més, el jove va explicar que el dia que suposadament li van imposar les multes havia tornat molt tard, de matinada, de Saragossa, on havia estat treballant tot el dia, i que ni tan sols conduïa el seu vehicle, amb el qual va ser multat, sinó que duia la furgoneta de l'empresa.

LA XIFRA

501
indults
va concedir el Consell de Ministres durant el 2012. L'indult és una mesura de gràcia del govern espanyol.

Mig miler d'indults el 2012

Durant l'any passat el Consell de Ministres va concedir 501 indults. L'indult és una mesura de gràcia que és potestat del govern, que pot perdonar les condemnes imposades pels tribunals, que darrerament ha estat molt qüestionada, arran sobretot de l'indult que es va concedir a quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van ser condemnat per un delicte de tortures, a dos militars condemnats per l'accident del Yak-42 i a un conductor kamikaze. Es va arribar al punt que 180 jutges d'arreu de l'Estat van signar un manifest contra els indults decretats pel govern, que acorda els indults de forma discrecional, és a dir, sense que hagi d'argumentar el perquè de la mesura. La concessió de l'indult, que pot ser parcial, suposa l'extinció de la pena, però no pas l'eximent de la culpabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.