Successos

policial

Detenen quatre sospitosos de planificar assalts violents

Els Mossos escorcollen dos habitatges a Palafrugell i dos a Santa Cristina d'Aro

Comissen objectes que podrien ser procedents de robatoris i droga

Temien un assalt violent imminent

Els agents dels Mossos d'Esquadra van detenir ahir quatre homes, tres marroquins i un espanyol, que relacionen amb delictes de receptació, salut pública i amb la possible planificació d'assalts violents al Baix Empordà. Els arrestos es van efectuar per mitjà d'entrades simultànies en quatre domicilis, dos a Palafrugell i dos a Santa Cristina d'Aro. Amb la participació d'efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), van esbotzar les portes dels habitatges i van dur-hi a terme minuciosos escorcolls, ajudats amb els gossos especialitzats a detectar drogues. L'operació va començar a les deu del matí i es va allargar fins a dos quarts de dues del migdia. Un dels immobles inspeccionats es troba a la tercera planta del número 35 del carrer Mas Gras de Palafrugell, d'on es van emportar un home detingut (el que mostra la foto). L'altra entrada es va practicar en una casa adossada, situada al número 20 del carrer Greco, on van haver de realitzar l'escorcoll amb llanternes, ja que no hi havia llum perquè la companyia feia un temps que l'havia tallat per impagament. Aquí, també van arrestar un home; van decomissar, entre altres coses, un paquet que contenia cocaïna i van dedicar una llarga estona a intentar extreure empremtes a la porta principal. El dispositiu va suposar un important desplegament, ja que a la zona s'hi van desplaçar dues furgonetes de l'ARRO, quatre cotxes patrulla i uns quatre vehicles més camuflats.

Mentre això passava a Palafrugell, altres equips de la policia repetien l'operatiu en dos domicilis de Santa Cristina d'Aro, d'on van marxar amb un detingut en cadascun d'ells. En el seu cas, van ser traslladats a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, si bé es van negar a declarar –almenys un dels seus còmplices de Palafrugell, que van ser conduïts a la comissaria de la Bisbal d'Empordà, també va guardar silenci–. Els efectius consideren que els 4 formaven part d'un grup que treballava en comú i tenien indicis que podien estar preparant un assalt violent pels propers dies a la comarca. Els Mossos, que en principi imputen als sospitosos receptació i un delicte contra la salut pública, continuen les investigacions i analitzen els objectes intervinguts per intentar determinar-ne la procedència i descobrir si van executar o si més no planificar algun assalt.

Arran de la proliferació de robatoris violents a cases, sobretot al Baix Empordà, on en un cas va costar la vida a la víctima (l'empresari Jordi Comas), els Mossos han incrementat la vigilància i volen evitar per tots els mitjans que es produeixin més assalts. El darrer del qual es té constància es va perpetrar el 30 de gener, a Santa Cristina d'Aro. Un home negre, encaputxat, va entrar en un xalet de la urbanització Roca de Malvet i va agredir violentament la mestressa, de 68 anys, a qui va fer caure una dent i li va sostreure joies i 400 euros.

LA XIFRA

35
És el número de l'edifici del carrer Mas Gras de Palafrugell on vivia un dels membres de la banda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.