Successos

successos

Llibertat per als 4 traficants detinguts a Bescanó

Els arrestats tenien plantes de marihuana i esqueixos als garatges de tres cases

Els Mossos també intercepten a Vilademuls el passatger d'un bus que duia 23 kg d'haixix en envasos de suc

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Girona va ordenar divendres la posada en llibertat amb càrrecs dels quatre detinguts 48 hores abans a Bescanó en una operació antidroga duta a terme pels Mossos d'Esquadra. Van quedar arrestats tres homes i la parella d'un d'ells. Tots es van acollir al seu dret a no declarar. Malgrat que van poder eludir la presó en espera del judici, se'ls va imputar un delicte contra la salut pública. Als tres homes, a més, se'ls atribueix un delicte de danys, ja que es van observar desperfectes als habitatges, que no són de seva propietat. La parella residia en un dels habitatges inspeccionats i era la principal responsable de les plantacions. Els altres dos còmplices s'havien adreçat a les finques per ajudar-los a desmantellar els laboratoris, ja que tenien la sospita que en qualsevol moment arribaria la policia per la denúncia d'uns veïns. Cap dels quatre acusats, de nacionalitat espanyola, no presenta antecedents per tràfic de drogues i es creu que la venda d'estupefaents no era la seva única font d'ingressos.

El dispositiu va arrencar a les dotze del migdia i va consistir en l'entrada i escorcoll de tres cases de la urbanització Mas Llunès, situada a tocar de la carretera GI-542. Els agents de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO), armats amb metralletes, van esbotzar les portes amb l'ajuda d'un mall. Un cop obertes, van deixar pas als efectius de la unitat d'investigació, que van inspeccionar l'interior dels domicilis. Als garatges dels tres immobles hi van localitzar plantes de marihuana i un bon nombre d'esqueixos. Els acusats també disposaven de la infraestructura necessària per afavorir el cultiu de les plantacions, com ara sistemes de reg, focus, sortides d'aire, ventiladors i aparells d'aire condicionat. La intervenció, que va durar unes deu hores, es va efectuar després que els mossos de l'àrea bàsica policial del Gironès i el Pla de l'Estany especialistes en estupefaents fessin un seguiment dels sospitosos.

Autocar immobilitzat

Just el mateix dia que els Mossos van protagonitzar aquest ampli desplegament a Bescanó, van arrestar un passatger d'un autocar que transportava estupefaents. L'operació la van tirar endavant els membres de l'àrea d'investigació criminal de la regió policial de Girona. A partir del seguiment dels moviments de droga que sovint s'oculta en vehicles que circulen des del nord del Marroc en direcció al pas fronterer de la Jonquera, els efectius van tenir coneixement que un bus que duia a terme aquesta ruta portava una partida d'haixix. Es va posar en marxa un dispositiu per localitzar el vehicle i diverses patrulles es van situar en punts estratègics del recorregut amb l'objectiu de controlar la seva ubicació. A les quatre de la tarda, els agents van detectar que l'autobús s'estava desplaçant per l'AP-7, en sentit nord. El van fer aturar a l'àrea de descans situada al punt quilomètric 46, a l'altura de Vilademuls. En l'escorcoll, es van localitzar dues maletes amb bosses de plàstic a l'interior. Aquestes contenien setze envasos de suc de fruita que estaven plens de paquets plastificats amb boles d'haixix.

Es va decomissar la mercaderia, que tenia un pes total de 23,40 quilos. El seu responsable era un jove de 29 anys, de nacionalitat marroquina i de nom Zaime, que va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública. Després que declarés, el jutge va ordenar el seu ingrés provisional a la presó. A banda, en el transcurs de l'operatiu, els agents de la unitat de trànsit van immobilitzar l'autocar per una infracció comesa pels seus dos xòfers, que no havien respectat el temps de descans estipulat i van ser denunciats per conducció temerària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.