Successos

judicial

Jutgen un veí de Sant Joan les Fonts acusat d'haver violat la cangur

L'imputat, que s'enfronta a 10 anys de presó, s'hauria fet passar per dona per internet per guanyar-se'n la confiança

L'Audiència de Girona va celebrar ahir el judici d'un veí de Sant Joan les Fonts, Joaquim Adell, acusat d'haver violat presumptament una jove de 24 anys a qui va contractar com a cangur a través d'internet. L'acusat, que s'enfronta a deu anys de presó, va sostenir que la relació sexual va ser consentida. Aquesta versió, però, va ser diametralment oposada a la de la noia. La denunciant, que vivia a Navarra, va manifestar que l'imputat la va convèncer per venir a treballar a Girona, i, fins i tot, per vèncer els seus recels, ell mateix es va fer passar per una dona a través del xat.

Els suposats fets van tenir lloc el 22 d'agost del 2011. Aquest era, precisament, el dia en què la denunciant es pensava que començaria a treballar com a cangur a Girona. Segons va afegir davant el tribunal, l'home li havia dit que era empresari tèxtil i li va oferir tenir cura d'una nena de 10 anys en una casa amb piscina del barri de Palau de la ciutat. La noia va decidir acceptar la feina i, per això, va viatjar des de Navarra fins a Girona en cotxe. Van quedar a l'aparcament del McDonald's. Va pujar al vehicle d'Adell, qui, en canvi, va enfilar la carretera d'Olot i la va portar fins al seu domicili de Sant Joan les Fonts. Allà, la noia assegura que li va demanar mantenir relacions sexuals i quan ella s'hi va negar, la va agafar pel braç, la va amenaçar i la va arrossegar fins a l'habitació. Quan la va tenir al llit, li va treure la roba i, tot i que ella va intentar resistir-se, la va agredir sexualment. Després, la va fer pujar a l'automòbil i la va deixar a l'estació d'autobusos d'Olot.

L'acusat, per la seva banda, va afirmar que la relació sexual va ser consentida. També va coincidir, però, que havia conegut la noia per internet, i va admetre que algun cop s'havia fet passar per dona quan parlava amb ella “per jugar”. Va indicar que li havia ofert venir fins a Catalunya per tenir cura de la seva mare, que vivia a Olot i no es podia valer per ella mateixa. Aquell dia, després de recollir la jove a l'aparcament de Girona, Adell va aclarir que havia decidit portar-la fins a casa seva, a Sant Joan les Fonts, perquè com que era molt aviat la seva mare encara no estaria aixecada.

Va subratllar que, quan van arribar, la suposada víctima va aprofitar per anar al lavabo, d'on en va sortir en roba interior. Aleshores, la noia li va proposar mantenir relacions sexuals i va ser llavors quan ell es va deixar anar. Després d'anar-se'n al llit amb ella, Adell va penedir-se'n i li va requerir que marxés cap a Navarra.

Un cop la va haver portat a Olot, l'acusat sentia tanta ràbia pel que havia fet que, d'una revolada i des del turisme estant, va llançar el seu mòbil al fons d'un viaducte –precisament, el telèfon amb el qual havia fet les trucades a la denunciant–. En el judici, però, l'exdona de l'acusat va assenyalar que la mare d'Adell no necessitava ningú perquè en tingués cura les 24 hores del dia, perquè es podia valer per ella mateixa. El fiscal demana que es condemni el veí de Sant Joan les Fonts a una pena de deu anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal. Sol·licita, també, que no es pugui apropar a la jove durant 15 anys, i que la indemnitzi amb 15.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.