Els bombers treballen en diversos incendis simultanis a les terres de Lleida

Les terres de Lleida viuen de nou una jornada negra d'incendis forestals. Els Bombers de la Generalitat estan treballant aquesta tarda per extingir un incendi, principalment agrícola, que afecta el terme municipal d'Agramunt (Urgell), a la zona de la Serra de Montclar.

El foc, que es troba encara actiu, avança amb rapidesa en sentit nord-est empès pel vent de ponent que bufa a la zona, en direcció Oliola.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, es troba tallada com a conseqüència d'aquest incendi la carretera L-313 en els dos sentits de la marxa, entre els km 23 i el 26.

En aquests moments hi ha treballant al foc una trentena de dotacions terrestres i 9 mitjans aeris (4 helicòpters i 5 avions de vigilància i atac). Segons les darreres estimacions dels bombers, el foc pot haver afectat més de 100 hectàrees, la gran majoria agrícoles.

Incendi agrícola a Cervera

Els Bombers de la Generalitat estan treballant també, des de les 17.36 hores, en un altre incendi agrícola a Cervera, prop del nucli de La Cardosa, a la L-311 km 4.

En aquest incendi s'hi han desplaçat una desena de dotacions terrestres i 3 mitjans aeris, les quals treballen per extingir el foc, que afecta bàsicament camps segats.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, es troba tallada en els dos sentits de la marxa la crta L-311, entre els km 3 i 5.

Com a conseqüència d'aquests incendis, el Cecat ha activat, a les 18.26 hores, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.