Successos

successos

Troba un obús i el tragina en cotxe al centre de Biure

Els Tedax dels Mossos van acordonar el centre de la població mentre inspeccionaven l'artefacte dins del 4x4 del temerari explorador

L'obús el van dur a una pedrera de Llers per fer-lo explotar

Biure d'Empordà va viure ahir a la tarda un espectacular operatiu policial dels Tedax, que van acordonar el centre del poble perquè ningú s'acostés a un vehicle tot terreny aparcat que traginava un obús de la Guerra Civil.

L'obús va anar a parar al centre de Biure per una circumstància ben curiosa. Un veí de la població, guixaire d'ofici, que té el costum de rondar per la muntanya i explorar els boscos per veure si troba cap andròmina que li faci peça, ahir, tot rastrejant amb un detector de metalls es va trobar l'obús de la Guerra Civil, que estava mig enterrat. El va desenterrar, el va agafar, el va carregar en el seu vehicle tot terreny i se'n va anar cap a casa. Va aparcar el vehicle amb l'obús a dins i va explicar que aquell dia la cacera havia estat fructífera i que havia capturat un obús. Interlocutors amb més seny i temor que ell li van comentar que allò podria resultar perillós i el van convèncer d'avisar els Mossos d'Esquadra. Quan van saber de què es tractava, els Mossos van enviar-hi els especialistes en desactivació d'explosius, que van acordonar la zona del voltant del vehicle que contenia l'explosiu per evitar que la gent s'hi apropés. Els agents van inspeccionar l'obús –que segons alguns testimonis no tenia espoleta i, per tant, era difícil que explotés– i, després de prendre les precaucions necessàries, el van traslladar fins a una pedrera de Llers per fer-lo explotar de forma controlada i sense risc per a les persones.

La troballa d'obusos, bombes, projectils i artefactes de la Guerra Civil és habitual a la zona de l'Alt Empordà, ja que va ser un dels punts clau del conflicte durant la retirada republicana. Sovint s'han trobat artefactes AL mar, que van ser llançats per l'aviació i no van explotar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.