Successos

judicial

El fiscal imputa cinc casos d'abús sexual a pacients a un metge d'urgències

Demana que s'incoï sumari contra Josep Costa Montal, que va ser cap d'urgències del Santa Caterina i que ha estat denunciat per diverses pacients

El fiscal ha demanat al jutjat d'instrucció número 3 de Girona que incoï un sumari i la imputació del metge Josep Costa Montal, excap d'urgències del Santa Caterina, per cinc casos d'abús sexual contra cinc pacients, dos dels casos amb introducció de membres corporals per via vaginal. Les pacients que van denunciar el doctor Costa van ser com a mínim set, però finalment el fiscal ha considerat que hi havia motius per imputar-li una conducta delictiva pel seu “barroer ànim libidinós” en cinc casos.

El primer cas es remunta al 3 d'octubre del 2008 al Santa Caterina i la víctima és una dona que, segons el fiscal, va anar a visitar-se perquè tenia mal al maluc i es va trobar que el metge li va fer massatges al clatell, li va tocar els pits i li va començar a llançar expressions del tipus: “On vas amb tanta musculatura. Estàs molt bona per fotre un polvo.” Li va dir que les dones veneçolanes eren “les més guapes del món” i es va acomiadar dient que ja li trucaria per “fotre un polvo”.

El segon cas, sempre segons el fiscal, va ser el 29 de gener del 2009 a la Cellera i el metge hauria fet tocaments claraments libidinosos a la vagina i al clítoris. En aquest cas la pacient va tenir episodis depressius que el fiscal vincula a la visita al metge.

Un altre dels casos va ser el 22 de juny del 2009 al Santa Caterina. Una dona que tenia mal a l'esquena per una caiguda va ser explorada i li va fer baixar les calces i li va grapejar els pits. Quan ella va remarcar-li que el mal el tenia a l'esquena, ell li va dir que havia de mirar que no tingués les costelles afectades. En marxar, li va dir quin dia tornava a estar de guàrdia per si volia que la tornés a explorar.

El quart cas va ser també al Santa Caterina, el 10 de juliol del 2009, i aquest cop va pessigar els mugrons a una pacient a qui va interrogar sobre si tenia orgasmes amb el seu marit. Després li va enviar missatges amb proposicions sexuals. I el darrer cas va ser al CAP d'Anglès on, segons el fiscal, va fer posar de cul una pacient amb l'excusa que tenia una taca a la natja i quan la va haver tocat va dir que no tenia taca, que era una ombra de les cortines.

LA DATA

03.10.08
es va produir
el primer dels cinc casos d'abusos que el fiscal imputa al doctor Costa Montal.

LA FRASE

Tu el que estàs és molt bona per fotre un bon ‹polvo
Josep Costa Montal
METGE D'URGÈNCIES DE L'HOSPITAL SANTA CATERINA

LA XIFRA

10
anys de presó
preveu el Codi Penal com a pena màxima en els casos d'abús sexual amb accés carnal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.