Successos

judicial

Jutgen un esquiador que va envestir mortalment una dona a Masella

La víctima, una esquiadora de 63 anys, estava aturada arran d'un canó de neu quan l'acusat, que baixava a una velocitat excessiva, la va envestir

El fiscal atribueix una falta d'homicidi imprudent a José Miguel Garcés Mariño, un esquiador que el 13 de març del 2006 va envestir mortalment una esquiadora, Pepi Sivila Santacreu, de 63 anys i veïna de Manresa, a la pista Tossa Vermella de l'estació de Masella, a Alp. El judici estava fixat per ahir al jutjat penal de Girona, però es va suspendre perquè es va ordenar que les actuacions es remetessin un altre cop al jutjat de Puigcerdà perquè es va posar de manifest una nul·litat en el procediment de la qual ja havia advertit el fiscal anteriorment: no s'havien passat les actuacions a una de les companyies d'assegurances, la que tenia subscrita l'acusat amb la compra del forfet, que es considera responsable civil directa.

L'accident que va costar la vida a l'esquiadora de Manresa es va produir a la 1 del migdia del 13 de març, un dia que, segons el fiscal, l'estat de la neu era òptim per esquiar i amb una visibilitat perfecta i en un tram lliure d'obstacles. Va ser a la pista Tossa Vermella, que queda dins del terme municipal de Das, una pista de dificultat mitjana alta que té seixanta metres d'ampla i una inclinació mitjana de 23 graus. Segons el fiscal, l'acusat va començar a fer el descens fent girs amples i a una velocitat excessiva, cosa que li dificultava mantenir el control sobre la seva trajectòria i salvar possibles obstacles que es trobés. En el moment que va fer un gir cap a la dreta, al costat del tercer canó de neu, a uns vuitanta metres del final de la pista, l'esquiador va envestir per darrera Pepita Sivila, que estava correctament aturada al costat del canó de neu, i la va arrossegar uns 20 metres. A conseqüència de l'impacte, la dona va morir a la pista mateix, sense que els serveis mèdics, que s'hi van traslladar amb helicòpter i la van atendre in situ, poguessin fer res per salvar-la. La dona va morir d'un xoc hipovolèmic a causa d'un politraumatisme. L'esquiador, José Miguel Garcés, també va resultar ferit: es va trencar un braç i el van haver de dur a l'hospital de Puigcerdà.

El fiscal considera que l'esquiador és autor d'una falta d'homicidi per imprudència i demana que li imposin una multa de mil euros i també que indemnitzi amb 147.000 euros el marit i els tres fills de la víctima pels danys ocasionats per la mort de la mare. El fiscal considera que les companyies Winterthur i Universal Asistencia de Seguros, companyia del RACC, que responia de l'assegurança dels forfets, són els responsables civils directes, mentre que l'estació d'esquí de Masella la considera responsable civil subsidiària. La víctima era una esquiadora habitual i solia anar a esquiar juntament amb el seu marit cada dilluns perquè les pistes eren més tranquil·les.

LA DATA

13.03.06
es va produir
l'accident que va acabar amb una dona morta a les pistes d'esquí de Masella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.