Successos

seguretat

Assalta un súper a Riudellots i la dependenta el foragita

L'empleada va tancar la caixa i va tirar carros contra l'atracador

El noi, armat amb una navalla i amb el casc posat, es va deixar uns xiclets, d'on miraran d'extreure empremtes

La dona va ser atesa al CAP

Un jove armat amb una navalla va atracar ahir el supermercat Schlecker de Riudellots de la Selva. L'establiment està situat a la carretera C-25, a l'altura del punt quilomètric 239. L'assaltant, d'uns 20 anys, va entrar a la botiga a dos quarts d'una del migdia. Anava amb la cara tapada, ja que duia un casc de moto posat. En aquell moment, a la tenda només hi havia la dependenta. El lladre va fer una volta ràpida per dissimular i va agafar un paquet de xiclets. Quan es va apropar a la caixa amb la falsa intenció de pagar, va treure la navalla i va intimidar la treballadora. Li va exigir que li entregués la recaptació de la jornada i li va advertir que, en cas contrari, la mataria. Malgrat les amenaces, la dona va tancar la caixa i va tirar diversos carros contra el desconegut.

La víctima, a més, va començar a cridar. Des del carrer la van sentir dues dones, una de les quals estava retirant diners del caixer automàtic d'una sucursal del Banco Popular que hi ha just a davant del súper. Per por que l'atrapessin, el noi va acabar marxant amb les mans buides. Es va escapar corrents carrer avall, en direcció a una zona boscosa, on hi ha un camí que condueix fins a Caldes de Malavella. Va marxar de manera tan precipitada que fins i tot es va oblidar el paquet de xiclets, d'on la policia intentarà extreure les seves empremtes.

Com a conseqüència de la situació, l'empleada va tenir una crisi d'ansietat. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es va dirigir fins allí i va traslladar la dona al centre d'atenció primària del municipi. Després que els sanitaris l'atenguessin i aconseguissin calmar-la, va presentar una denúncia pels fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners.

Diversos agents van acudir a l'establiment, on van dur a terme la inspecció ocular i, entre altres coses, van endur-se el paquet de xiclets per analitzar-lo. Van examinar, a més, si les càmeres de seguretat del banc havien enregistrat el noi, però van comprovar que no enfoquen cap a la via pública. I, mentre va durar l'escorcoll, hi havia una altra dependenta, a qui l'encarregada va trucar per informar-la de l'intent de saqueig i li va demanar que es fes càrrec temporalment de la botiga.

Des de principi d'any, a les comarques gironines hi ha hagut altres supermercats que han estat objectiu dels lladres. El 13 de gener, tres encaputxats que anaven armats amb un ganivet, una pistola i una defensa elèctrica van protagonitzar un violent assalt a l'Spar de Breda i van obtenir un botí de prop de 10.000 euros després d'aconseguir que l'encarregada els obrís la caixa forta. I el 15 de febrer, també tres encaputxats van atracar el Bonpreu d'Hostalric. Hi van irrompre exactament amb un ganivet, una pistola i una defensa elèctrica. Es van emportar 300 euros de la caixa enregistradora i 200 més d'un despatx, on van accedir per la força.

LA DATA

13.01.13
Tres encaputxats
es van endur 10.000 euros de l'Spar de Breda. El 15 de febrer van robar al Bonpreu d'Hostalric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.