Detenen un col·leccionista de l'Alt Camp que reparava armes i les venia en el mercat il·legal

Els Mossos investiguen si les pistoles s'han fet servir en delictes

L'home, de 46 anys i veí de Querol, va ser detingut dilluns en un control rutinari dels Mossos a l'AP-2 al Pla de Santa Maria (Alt Camp). Els agents el van arrestar després que en l'escorcoll del vehicle van trobar al portaequipatges tres revòlvers i munició abundant, i que el col·leccionista no donés cap explicació fiable sobre la seva procedència. Ja a la comissaria, la policia catalana va comprovar que les armes havien estat manipulades perquè tornessin a ser operatives i que el col·leccionista no tenia cap tipus de document que acredités la legalitzat dels revòlvers. Pocs dies després, a causa de les sospites que el col·leccionista ocultés altres armes en situació irregular, els Mossos van escorcollar un dels domicilis del detinguts a Vilanova de Segrià i van localitzar-hi 22 armes llargues, de les quals una dotzena estaven en situació irregular. Els agents van intervenir rifles, una metralleta i un fusell d'assalt CETME, que està considerat una arma de guerra. També van comissar cinc carrabines d'aire comprimit, gran quantitat de munició, ganivets de caça i navalles sense cap tipus de permís.

Investiguen les armes

Segons les primeres investigacions de la policia catalana, el detingut s'aprofitava de la seva condició de col·leccionista per aconseguir tot tipus d'armes inutilitzades –sobretot escopetes, rifles i carrabines– amb permís o sense. Les que tenien més sortida les reparava i les feia operatives al seu domicili de Vilanova de Segrià i després les venia de manera il·legal i sense cap tipus de permís en el mercat negre. Precisament la falta de documents està dificultant molt el seguiment de les armes per part dels Mossos d'Esquadra, que a hores d'ara no descarten que algunes de les armes del col·leccionista detingut hagin estat utilitzades en fets delictius a Catalunya. Els investigadors esperen els resultats dels informes pericials de les pistoles per saber si hi ha alguna relació. Fa unes setmanes, la Guàrdia Civil ja va detenir els propietaris d'una armeria de Viladecans perquè formaven part d'una banda estatal que reparava armes i les venia a grups de criminals de tot Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.