Successos

successos

Detingut per 15 robatoris a l'Empordà

L'acusat va intentar vendre el material sostret en una botiga

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un veí d'Ullà, de 37 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de quinze robatoris amb força a l'interior de domicilis del Baix Empordà, dos dels quals van ser en grau de temptativa. Els mateixos delictes s'imputen a un jove de Torroella de Montgrí, de 25 anys i d'origen marroquí, per a qui el jutge va ordenar l'ingrés provisional a la presó de Figueres, després que els agents l'arrestessin el 29 d'abril. Segons va informar la policia de la Generalitat, entre el 15 d'abril i l'1 de maig, es van recollir quinze denúncies per robatoris en habitatges de la urbanització Torre Gran de l'Estartit. De la majoria dels immobles saquejats, els acusats es van emportar bicicletes i electrodomèstics.

Durant la investigació, els efectius van aconseguir una descripció dels autors dels robatoris i també van poder saber el vehicle que utilitzaven. El 29 d'abril, un mosso que es trobava fora de servei va veure com dos homes treien televisors d'un cotxe i els portaven a una botiga de compravenda d'objectes de segona mà de Girona. L'agent, que era coneixedor de les denúncies, va donar la veu d'alerta per tal que una patrulla anés fins allà i comprovés la procedència dels aparells.

Quan una dotació dels Mossos hi va arribar, va localitzar els imputats al costat de quatre televisors i també va observar que portaven una bicicleta de muntanya dins de l'automòbil. Com que cap dels dos còmplices va justificar de manera convincent d'on havien tret el material, els investigadors el van comissar preventivament. Un cop es van examinar els efectes, es va constatar que gran part coincidien amb els objectes denunciats com a sostrets a l'Estartit.

Fugida en sonar l'alarma

El veí d'Ullà, que té antecedents, va passar el 6 de maig a disposició del jutjat de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. Pel que fa al seu company, els Mossos van detallar que el primer cas que se li atribuïa va tenir lloc la nit del 9 al 10 de gener, a Torroella de Montgrí. En aquesta ocasió, els plans del noi van resultar frustrats, ja que va forçar la porta d'una masia i en va fugir en sonar l'alarma. Es creu que és al darrere, a més, d'un doble saqueig en un restaurant de Torroella i d'un robatori en un centre de culte, també del municipi.

Doble saqueig en un restaurant

La policia considera que el suposat còmplice del veí d'Ullà arrestat el 6 de maig estaria al darrere de dos robatoris que es van perpetrar les nits del 7 i el 10 de febrer en un restaurant de Torroella. En el primer assalt al negoci, es va apropiar els diners de la caixa enregistradora i, en la segona ocasió, un televisor. També a Torroella, se li atribueix un robatori registrat la nit del 12 al 13 de febrer en un centre de culte, d'on van desaparèixer dos altaveus, un televisor i diners. I, al març, hauria entrat en una casa de segona residència, d'on hauria agafat electrodomèstics i objectes de valor que podia transportar fàcilment. Divendres de la setmana passada, va declarar als jutjats de la Bisbal, on es va dictar el seu empresonament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.