Successos

seguretat

Assalten una anciana mentre dormia a casa, a Vilademuls

Els lladres, quatre encaputxats, es van emportar joies i uns 50 euros de botí

Un matrimoni aconsegueix foragitar dos homes armats que intentaven assaltar casa seva, a Albons

Els assalts violents a habitatges no cessen. Dos nous casos, un de frustrat, van tenir lloc la nit de dijous a Galliners (Vilademuls) i a Albons. La víctima de l'assalt a Galliners és una dona de 83 anys que viu sola a la masia Cal Güell i que va ser sorpresa per quatre lladres que anaven encaputxats pels volts de les deu de la nit, quan ella ja estava dormint. Des de dins del llit va sentir una trencadissa de vidres i, tot primer, va pensar que havia entrat un animal. Però aviat es va trobar quatre homes que van irrompre a l'interior de l'habitació cridant. Demanaven la caixa forta, que la casa no té, i es van endur un botí de joies i 50 euros.

“Serà una aventura més per explicar”, afirmava la Maria Rosa ahir al matí. Feia poques hores de l'assalt, però ja començava a intentar buscar la part positiva de tot plegat. De fet, està convençuda que els lladres van marxar a corre-cuita perquè va arribar amb el cotxe una familiar seva, la Judit Rovira, que resideix just a la casa del costat. La dona, en veure que la Maria Rosa tenia els llums encesos i que la porta d'entrada estava oberta de bat a bat, va començar a cridar el seu nom perquè es temia que havia passat alguna cosa.

“No sé què hauria passat si no arribo en aquell moment”, explica Rovira, que recorda com en acostar-se a la casa es va topar amb un dels lladres de cara. “Estava molt espantada, però per sort no va venir en direcció meva. Va sortir per un lateral i es va ficar cap als camps”, afegeix. Va ser llavors que va decidir tornar cap al cotxe i alertar de seguida als Mossos. Seguidament va anar a buscar un veí amb qui després va entrar al mas. En comprovar que la Maria Rosa estava bé, sense haver resultat ferida, totes dues es van abraçar i es van posar a plorar.

Els delinqüents, que anaven amb la cara tapada i només duien els ulls al descobert, van insistir que la propietària els donés els diners i la caixa forta. La víctima relata que li ho preguntaven en castellà, però que entre ells parlaven un idioma de l'Europa de l'Est. Va comptar quatre homes a la casa. La víctima els va dir que no tenia caixa forta i que miressin al seu moneder perquè allà hi tenia 50 euros. No va pensar, però, que allà també hi tenia guardades algunes joies d'or –unes arracades, un collaret, un braçalet i un rellotge–. Tenien valor sentimental i des que fa deu anys li van entrar uns lladres a casa quan no hi era, se les enduia amb ella per evitar que li ho robessin.

Un dels assaltants la va retenir a l'habitació, posant-li la mà a la boca perquè no pogués cridar, i els altres van passejar-se per tota la casa buscant objectes de valor. Fins i tot havien agafat unes cerveses, però l'arribada de la Judit Rovira els va agafar de sorpresa i van escapar. Tenien pensat endur-se el televisor, perquè ja el tenien desendollat, però van deixar-lo a terra. Els lladres van fugir a peu i, segons sospiten les dues dones, ja deurien saber cap on anaven, perquè van marxar per un camí rural, sense il·luminació, que haurien inspeccionat prèviament. Els sembla que deuria fer dies que les vigilaven i, de fet, feia poc que la Maria Rosa havia estat hospitalitzada durant una setmana. Ahir al matí, els Mossos d'Esquadra van tornar al lloc per recopilar més dades i buscar noves proves. De moment, no hi ha cap detenció.

LA XIFRA

50
euros
en metàl·lic li van robar els lladres encaputxats a l'anciana assaltada a Galliners.

MÉS Encaputxats armats a la porta de casa, a Albons

Uns altres encaputxats van intentar assaltar dijous a la nit una casa aïllada a Albons amb els seus propietaris a dins. Pel volts de la mitjanit, el matrimoni va sentir un fort cop a la porta d'entrada. Quan van anar a comprovar què havia passat es van topar amb almenys dos homes encaputxats de raça negra que portaven una pistola. La parella va quedar aterrida en trobar-se cara a cara amb els lladres, de qui només els separava el vidre de la porta. Els individus, a més, intentaven trencar-lo amb els colzes sense sortir-se'n. El propietari va decidir començar a cridar i amenaçar-los que avisaria els Mossos i que els dispararia amb una escopeta. L'amenaça de treure l'escopeta va donar resultat, tot i que en realitat no en tenien cap, i els lladres van marxar.

Ahir al matí, el matrimoni va anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, que ja han obert una investigació. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Joan Hostench, un veí de la finca del costat també assegura haver vist dos homes que caminaven per la zona aquella mateixa nit, i que coincidien amb la descripció que ha fet el matrimoni.

“Ja no sabem què més hem de fer perquè és una gran impotència”, va lamentar l'alcalde. Aquest intent d'assalt no és un cas aïllat, ja que han viscut robatoris a finques i cases particulars en els últims mesos. Entre ells, per exemple, destaca el robatori d'un làser per anivellar camps valorat en 5.000 euros. Fa dos mesos, també van entrar a robar en un hivernacle i es van endur mànegues i bateries agrícoles. Per això, han decidit contractar des del consistori, juntament amb 20 particulars més, un servei de guardes de camp nocturn, els quals començaran a patrullar dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.