Successos

trànsit

Mor un motorista en un xoc frontal contra un cotxe a la GIV-4033, a Das

La víctima tenia 55 anys i era veïna de Prats i Sansor

Aquest any han perdut la vida 23 persones en accidents a la demarcació, set de les quals anaven en moto

La xarxa viària de les comarques gironines va tornar a registrar ahir un fatídic accident de trànsit. El sinistre va tenir lloc quan passaven vint minuts de les nou del matí a Das, a la Cerdanya. A l'altura del punt quilomètric 5 de la GIV-4033 es va desencadenar un xoc frontal entre una motocicleta BMW R-1000 i un tot terreny Nissan Terrano. A conseqüència de la topada, va perdre la vida el conductor de la moto. La víctima tenia 55 anys i era veïna de Prats i Sansor. A la zona hi van acudir vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels bombers, una ambulància del SEM i un helicòpter medicalitzat. Mentre van durar les tasques de gestió de l'accident, els agents van tallar el carril en sentit Alp i van anar donant pas alternatiu als vehicles fins a tres quarts d'onze del matí, quan es va normalitzar la situació.

Des de principi d'any, han tingut lloc 23 accidents de trànsit mortals a la demarcació. Set de les víctimes circulaven en motocicleta, i el primer d'aquests casos es remunta al 4 d'abril, a Lloret de Mar. Sander Schekman, de 32 anys i de nacionalitat holandesa, va perdre la vida en sortir de la via amb la moto a l'altura del quilòmetre 13,9 de la GI-682. Anava en direcció a Tossa de Mar, quan es va estimbar en un dels múltiples revolts de la carretera. L'home passava uns quants dies de vacances a la Costa Brava. Estava allotjat amb uns amics en un xalet de la urbanització Roca Grossa de Lloret. El dia abans al vespre, va sortir a fer una volta amb la moto –una KTM, amb matrícula holandesa–. Un conductor que a primera hora del matí va passar pel tram on va succeir l'accident va veure la moto tirada a prop de la tanca de protecció lateral contra la qual va impactar la víctima i va donar l'alerta immediatament.

Pel que fa a aquest mes, han perdut la vida dos motoristes a la demarcació. El dia 15, Serafín Martínez, un veí de Sant Julià de Ramis de 61 anys, va morir en tenir un accident al quilòmetre 0 de la GIV-5313, a Sant Gregori. L'home va perdre el control de la moto –una Harley Davidson–, va sortir de la via i va caure al Torrent del Caguerot.

D'altra banda, dos turismes van col·lidir ahir a la tarda entre els carrers Major i Via Augusta de Sarrià de Ter, just en una de les vies d'entrada a Girona. Un dels cotxes implicats, de petita cilindrada, no va respectar un senyal de stop i va envestir un Volkswagen. També va impactar contra una tanca de protecció i va quedar al damunt de la vorera, davant l'hotel Nord Gironí. Tot i l'aparatositat de l'incident, no va caldre tallar la via ni fer desviaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.