Successos

SUCCESSOS

El segon atracament que pateix en quatre anys

L'oficina del Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols assaltada dimecres ja ho havia estat el 2009

No és una oficina a peu de carretera, sinó que per arribar-hi en cotxe has de passar per carrers estrets que, sobre el paper, compliquen una fugida. No obstant això, la sucursal del Banc Popular de Sant Feliu de Pallerols situada al cèntric Firal, acumula dos atracaments en quatre anys. El novembre del 2009, quan el responsable de l'oficina –i únic empleat– va arribar-hi al matí, es va trobar que uns encaputxats ja l'esperaven dins. Durant la nit anterior els assaltants havien fet un forat des d'un immoble veí, desocupat. L'empleat d'aleshores, a qui van lligar de peus i mans i van fer estirar a terra, és la mateixa víctima de l'atracament de dimecres.

Des d'aquell espant, l'amo del bar del Firal, situat a poca distància del Banc Popular, es fixa molt amb tots els moviments poc habituals a la plaça. Dimecres al migdia va observar una dona d'uns trenta anys, de pell morena, que observava el Banc Popular asseguda en un banc. “Més tard vaig anar-hi a buscar canvi i la dona encara hi era. Això em va fer sospitar encara més”, va explicar ahir. Quan faltava poc per les dues l'home del bar va tornar a veure la sospitosa, aquest cop al volant d'un Renault Clio blau metal·litzat, circulant molt a poc a poc per davant del bar. Les càmeres de l'establiment en van deixar constància (vegeu la foto). “Vaig atendre un client, devien passar un parell de minuts, i arriba al bar tot atabalat un firaire [a la plaça hi ha atraccions perquè és la festa petita de Sant Feliu] per avisar-me que en Sergi [l'empleat del banc] estava cridant que l'anés a ajudar”, va relatar. Quan hi va arribar el va trobar dempeus i amb les mans lligades amb cinta transparent gruixuda. L'acabaven d'atracar dos nois disfressats de ciclista, que van fugir amb el Clio. L'empleat del banc es troba bé, tot i que l'espant encara li durava, va comentar ahir l'alcalde, Joan Casas, que hi havia parlat dimecres al vespre. Casas va destacar la rapidesa amb què els Mossos van establir controls als accessos al poble. Malgrat el desplegament, però, no els van enxampar i ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, la recerca continuava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.