Successos

JUDICIAL

Cobrarà perquè li van xafar les eines de protesta

L'Ajuntament de Girona ha de pagar 1.980 euros per haver retirat un muntatge

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha acceptat parcialment el recurs presentat per Pere Mià (el restaurador de Palol de Revardit que fa anys que es queixa de les resolucions judicials per un afer laboral) i ha resolt que l'Ajuntament de Girona l'indemnitzi en 1.980 euros per haver-li fet retirar un muntatge de protesta que havia instal·lat el desembre del 2008 davant dels jutjats de Girona. El muntatge era una caseta de fusta envoltada de cadires, palets i altres elements, a part de les diferents pancartes. El 24 de gener del 2009, després que una forta ventada escampés el material de protesta, l'intendent de la policia va ordenar que les brigades retiressin tots els elements del muntatge. En vista de la retirada, Pere Mià va presentar una demanda de reclamació patrimonial a l'Ajuntament, que no li va ser acceptada. Llavors va anar al jutjat contenciós, que li ha donat en part la raó. El jutjat ha establert que pels danys materials Mià sigui indemnitzat amb 1.380 euros, i en concepte de danys moral, amb 600 euros. En la demanda, Mià havia demanat 3.000 euros pels danys morals.

Trastorn ansiós agreujat per la retirada

La sentència, tot i que rebaixa la quantitat reclamada per danys morals, reconeix que els problemes judicials que ha viscut Pere Mià (condemnat perquè tenia el seu cunyat treballant en el restaurant) li han ocasionat un trastorn ansiós depressiu, agreujat per la retirada del material de protesta que tenia davant dels jutjats de Girona vuit dies abans del dia de la finalització de la protesta pacífica que estava protagonitzant. La sentència remarca que Mià va ser molt escrupolós amb la legalitat a l'hora de demanar permisos i que, en canvi,per part de l'Ajuntament va existir una “descortesia administrativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.