Successos

trànsit

Un conductor mor en sortir de la via, a Sant Pau de Segúries

L'accident es va registrar diumenge, a la carretera C-38

La víctima tenia 75 anys i era veïna de Sant Joan de les Abadesses

Des de principi d'any hi ha hagut 24 sinistres mortals a la demarcació

Un veí de Sant Joan de les Abadesses, de 75 anys, va morir ahir com a conseqüència de les greus ferides que es va fer en un accident de trànsit que va tenir un dia abans a Sant Pau de Segúries, al Ripollès. El sinistre es va produir quan faltaven vint minuts per les dotze del migdia, a l'altura del punt quilomètric 6,2 de la C-38. L'home circulava al volant d'un tot terreny Mitsubishi Montero quan, per causes que s'estan investigant, va sortir de la via. Va ser traslladat inicialment en ambulància, i en estat crític, a l'hospital de Campdevànol. Des d'aquest centre va ser derivat al Trueta de Girona, on va morir de matinada. En les tasques de gestió de l'accident, hi van intervenir un helicòpter medicalitzat, una patrulla dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM. També hi van acudir els operaris de La Ral Grues, que es van encarregar d'enretirar l'automòbil. Mentre van durar aquests treballs, els agents de la unitat de trànsit no van haver de tallar la carretera, de manera que no hi va haver afectacions viàries.

Des de principis d'any, hi ha hagut 24 accidents mortals en carreteres de les comarques gironines. L'últim va ser el 22 de juliol, a Das, a la Cerdanya. A l'altura del quilòmetre 5 de la GIV-4033 es va desencadenar un xoc frontal entre una motocicleta BMW R-1000 i un tot terreny Nissan Terrano. A conseqüència de la topada, el conductor de la moto va morir. La víctima tenia 55 anys i era veïna de Prats i Sansor. Es van adreçar a la zona vuit patrulles dels Mossos, quatre dotacions dels bombers, una ambulància i un helicòpter medicalitzat. Els agents van tallar el carril en sentit Alp i van anar donant pas alternatiu als vehicles fins a tres quarts d'onze del matí, en què es va normalitzar la situació.

També des del gener, han mort set motoristes a la demarcació de Girona. El primer d'aquests casos es remunta al 4 d'abril, a Lloret de Mar. Un home de 32 anys, i de nacionalitat holandesa, va perdre la vida en sortir de la via amb la moto a l'altura del quilòmetre 13,9 de la GI-682. Anava en direcció a Tossa de Mar, quan es va estimbar en un dels múltiples revolts de la carretera. L'home passava uns dies de vacances a la Costa Brava. Estava allotjat amb uns amics en un xalet de la urbanització Roca Grossa de Lloret. El dia abans al vespre, va sortir a fer una volta amb la moto –una KTM, amb matrícula holandesa–. Un conductor que a primera hora del matí va passar pel tram on va succeir l'accident va veure la moto a prop de la tanca de protecció lateral contra la qual havia impactat la víctima i immediatament va donar l'alerta als cossos d'emergències.

LA DATA

11.08.13
Els cossos d'emergències
van rebre l'avís pels fets quan faltaven vint minuts per les dotze del migdia.

LA XIFRA

2
ambulàncies
del SEM, una patrulla dels Mossos i un helicòpter es van mobilitzar arran del sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.