Pacten dos anys de presó per a tres assaltants d'una empresa a la Garrotxa

Un altre acusat va negar que hagués participat en l'atracament a Bastides Pirineus i s'enfronta a cinc anys

Els advocats Joan Pere Zapata, Carles Monguilod i Benet Salellas van arribar a un pacte amb la fiscal abans de la celebració del judici. Tres dels seus clients admetrien l'autoria de l'atracament i la pena pactada, que ara haurà de reafirmar la sentència, seria de dos anys de presó –en un primer moment, la fiscal en demanava cinc–. D'aquesta manera, Eva Parés, Javier Díaz Duran i Manuel Pardo van admetre que el dia 30 de maig del 2008 van assaltar la nau de Bastides Pirineus, a la Vall d'en Bas. Els tres assaltants, que anaven disfressats i amb pistoles, van lligar de mans i peus onze treballadors i es van endur un botí de 22.300 euros. Tots tres també van reconèixer ahir que en aquella època consumien droga.

Per la seva banda, el quart acusat, Fidel Rodríguez Filgueira, que segons els Mossos hauria estat l'inductor de l'assalt i el que va proporcionar la informació a la resta de lladres, perquè havia treballat a Bastides Pirineus, va negar tots els càrrecs i no va pactar una pena com els altres sospitosos. Un dels mossos que van participar en la investigació va assegurar ahir en el judici que no hi havia cap prova objectiva per incriminar Rodríguez i que tot eren suposicions i hipòtesis policials, com ara el fet que l'acusat havia treballat a l'empresa i que a casa seva s'hi van trobar cartutxos. Al final de la vista, el ministeri fiscal va mantenir la petició de cinc anys de presó per a Fidel Rodríguez, mentre que el seu lletrat, Benet Salellas, va demanar-ne l'absolució.

Rodríguez és en presó preventiva per un altre afer. L'acusen d'haver atracat el mes de febrer amb dos homes més una oficina bancària a Caldes i d'haver protagonitzat un intercanvi de trets amb la policia que els perseguia. Els tres implicats van ser detinguts a Sarrià de Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.