Successos

seguretat

Una família de Llampaies foragita d'un tret uns lladres

Uns assaltants intentaven esbotzar la porta de casa seva i el pare va anar a buscar l'escopeta i va disparar

Una família de Llampaies, un matrimoni d'uns 65 anys i el fill de 27 anys, que viuen en una casa aïllada a tocar el bosc, va aconseguir avortar un assalt violent a casa seva ara fa un mes, gràcies al fet que el pare va agafar l'escopeta i va disparar un tret a l'aire que va foragitar els intrusos.

Els fets van succeir a finals de juliol tot i que fins ara no havien transcendit. Segons l'alcalde de Saus, Camallera i Llampaies, Bernardí Costa, la família estava veient la televisió tranquil·lament quan, de sobte, van sentir cops a la porta d'entrada. En un principi, els propietaris van pensar que es tractava d'una porta mal tancada que, amb els corrents d'aire, estava fent soroll. No obstant això, després de mirar casa seva, van adonar-se que els cops eren repetitius i que es tractava d'uns lladres que volien esbotzar la porta.

Des d'un primer moment, la família es va posar a cridar tot dient que avisarien els Mossos. Una alerta que no va afectar els intrusos, que van continuar picant fins que el pare va anar a buscar la seva escopeta. El propietari va tirar un tret a l'aire i això va espantar els lladres, que van fugir. L'alcalde del poble assegura que els esdeveniments s'haurien pogut “complicar molt” si la família no hagués pogut fer fora els assaltants. Costa assegura que últimament s'han produït diversos robatoris en immobles de segones residències al terme municipal. “Avisem als veïns que tinguin cura amb la gent que passa oferint productes, perquè pot ser que sigui gent que només vol veure la casa per després assaltar-la”, ha explicat. Des del consistori diuen que donen consells de prevenció i demanen a la gent que vagin amb compte, sobretot la gent gran que viu sola.

LA FRASE

Si no els hagués foragitat, la cosa es podria haver complicat molt
Bernadí Costa
alcalde de llampaies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.