Successos

trànsit

Un motorista mor en sortir de la via a l'N-260, a Isòvol

La víctima, un veí de l'Hospitalet de Llobregat, tenia 41 anys

Va patir ferides molt greus i va ser evacuat a l'hospital de Puigcerdà

Han perdut la vida vuit motoristes a la demarcació des del gener

Fatídic accident de trànsit a les carreteres de les comarques gironines. Un veí de l'Hospitalet de Llobregat, de 41 anys, va perdre la vida dimarts en sortir de la via amb la motocicleta amb la què circulava a Isòvol, a la Cerdanya. El sinistre va tenir lloc quan passaven deu minuts de les nou del vespre, a l'altura del punt quilomètric 192,6 de l'N-260, en sentit Bellver. Fins a la zona s'hi van dirigir dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues dotacions dels bombers. La víctima va patir ferides de caràcter molt greu i va ser traslladada a l'hospital de Puigcerdà, on va morir a dos quarts de dotze de la nit. Mentre van durar les tasques de gestió de l'accident, els agents de la unitat de trànsit van restringir la circulació en el punt on es va desencadenar el sinistre fins poc abans de les deu de la nit, quan es va restablir la situació.

25 accidents mortals

Des de principis d'any, 25 persones han perdut la vida a la xarxa viària de la demarcació. Vuit de les víctimes mortals anaven en moto. En relació amb aquests darrers casos, el primer es remunta al passat 4 d'abril, a Lloret de Mar. Un home de 32 anys i de nacionalitat holandesa va perdre la vida en sortir de la via amb la moto a l'altura del quilòmetre 13,9 de la GI-682. Circulava en direcció a Tossa de Mar quan es va estimbar en un dels múltiples revolts de la carretera. La víctima passava uns quants dies de vacances a la Costa Brava. Estava allotjat amb uns amics en un xalet de la urbanització Roca Grossa de Lloret. El dia abans al vespre, va sortir a fer una volta amb la moto –una KTM amb matrícula holandesa–. Un conductor que a primera hora del matí va passar pel tram on va succeir l'accident va veure la moto tirada a prop de la tanca de protecció lateral contra la qual va impactar la víctima i va donar l'alerta immediatament als cossos d'emergències.

Segon cas a la Cerdanya

També va ser especialment negre el juliol, quan van perdre la vida dos motoristes en poc més d'una setmana de diferència. El dia 14, un veí de Sant Julià de Ramis de 61 anys va morir a la GIV-5313, a Sant Gregori. Va perdre el control de la motocicleta –una Harley Davidson–, va sortir de la via en el quilòmetre 0 i va caure al torrent del Caguerot. I, el dia 22, es va desencadenar un xoc frontal entre una moto BMW R-1000 i un tot terreny Nissan Terrano a l'altura del punt quilomètric 5 de la GIV-4033 a Das, a la Cerdanya. A conseqüència de la topada, va morir el conductor de la moto. La víctima tenia 55 anys i residia al municipi de Prats i Sansor.

LA DATA

03.11.13
La víctima
va perdre el control de la motocicleta, una Suzuki 500. Es va tallar la via durant uns 50 minuts.

LA XIFRA

2
Dotacions
dels bombers, tres patrulles dels Mossos i dues ambulàncies van intervenir en la gestió del sinistre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.