Successos

maresme

Canet indemnitzarà el policia local que va patir assetjament laboral

L'Ajuntament anuncia que no presentarà recurs contra la sentència i accepta pagar 323.088,58 més els interessos legals des del 2010

El consistori planteja al demandant un pagament a terminis fins al 2015

L'Ajuntament de Canet acatarà la sentència que el condemna a pagar 323.088,58 més els interessos legals des de la data de la reclamació administrativa per un delicte d'assetjament laboral a un policia local. Aquesta és la decisió que es va prendre per majoria en el marc de la comissió especial de la policia local i on van prendre part tots els grups polítics del consistori. En un comunicat fet públic avui, s'anuncia que l'Ajuntament no interposarà cap recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la sentència dictada per un jutjat administratiu de Barcelona. L'argument que fa servir el consistori és que les consultes jurídiques realitzades a diferents professionals, entre els quals hi ha la secretària municipal, decantaven la decisió final cap al fallo del jutjat “és molt clar i no existeixen arguments sòlids que garanteixin la viabilitat d'un recurs d'apel·lació”. Paral·lelament a la decisió, des de la comissió s'ha decidit engegar un procés amb un instructor extern que ajudi a aclarir els fets denunciats l'any 2003 “i dilucidar així les responsabilitats corresponents”. “La intenció de les formacions polítiques de la corporació és la de solucionar el problema i no pas ajornar-lo. Un ajornament suposa deixar per a governs posteriors un ròssec que pot allargar encara més aquest conflicte i augmentar la quantitat econòmica a pagar”, assenyala el comunicat.

Divergències salvables

Malgrat que la decisió de no presentar cap recurs es va prendre per majoria dels membres de la comissió, també hi va haver veus discordants. Des del grup de govern Unió Municipal de Catalunya (UMdC) es va plantejar la possibilitat de continuar amb la lluita judicial, igual que es va fer en el cas de l'ex inspector de la policia, Pere Nolla i que el febrer d'aquest any va acabar donant la raó a l'Ajuntament amb una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La proposta d'UMdC no va obtenir el suport necessari i, en tot cas, des de la formació es dóna per vàlida la decisió majoritària.

L'alcalde de Canet, Jesús Marín (CiU) va explicar ahir que s'ha ofert al demandant un pla de pagament a terminis de la indemnització. “El demandant ens va fer saber que volia els diners abans no acabés el 2014 i nosaltres li vam presentar una contraproposta”, assenyala Marín. El consistori ofereix un pagament fixe mensual durant tot l'any vinent i fer efectiva la indemnització que quedi pendent a principis del gener del 2015, quan s'hagi incorporat com a despesa dins el pressupost d'aquell any. L'alcalde va avançar que encara no havia rebut cap resposta en aquest sentit.

LA XIFRA

323.088
euros
més els interessos és la quantitat que l'Ajuntament ha de pagar com a indemnització a un policia local

Un conflicte nascut el 2003

La sentència condemnatòria contra l'Ajuntament de Canet es va donar a conèixer a finals d'octubre. Segons recull, l'inspector de la policia local de Canet i un altre dels comandaments del cos haurien sotmès l'agent denunciant a una situació d'assetjament destinada a minar la seva autoestima, a aïllar-lo i perjudicant-lo en la seva promoció professional. La situació, que el mateix jutge defineix d'”entorn laboral hostil”, s'hauria mantingut durant “diversos anys” i va provocar a l'agent lesions psíquiques, fins al punt que la Seguretat Social va declarar la seva incapacitat permanent absoluta. Els fets es remunten a l'any 2003 quan el policia va demanar als seus superiors formar-se com a monitor de tir. Davant la negativa, l'agent va decidir formar-se pel seu compte. La sentència recull que aquesta decisió no va agradar als comandaments que li van prohibir que exercís com a delegat sindical i el van aïllar de la resta de companys en una sala “amb una taula i una cadira, sense res més i sense deixar-lo dur uniforme ni arma reglamentària”, entre d'altres situacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia