Successos

tribunals

Uns lladres de camions de tabac afronten 20 i 25 anys de presó

Els acusats pertanyien a una banda que va cometre assalts a Riudarenes, Girona i Fornells de la Selva, el 2012

Un revòlver, sis cartutxos, divuit brides, guants de làtex, un esprai de defensa personal, dos passamuntanyes i fins a 931 paquets de tabac robats. Els Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona van comissar el 10 d'octubre del 2012 aquest material a Miguel Nieto Quiñones, Ricardo Andrés Holguín Palacio i Edwin Alexander Madrigal Agudelo. El Ministeri públic demana 25 anys de presó per al primer acusat i 20 per als altres dos per haver saquejat camions que transportaven tabac, a la demarcació. Segons el fiscal, Diego Alberto Gutiérrez, els imputats pertanyien a una banda organitzada en què “Nieto dirigia les operacions”. “Com que treballava com a repartidor de tabac, obtenia informació per planificar els atracaments. Decidia quines furgonetes o camions havien de buidar, estudiava les rutes i aconseguia els vehicles necessaris per perpetrar els assalts, que encarregava executar a Holguín i a Madrigal. I, quan disposava de la mercaderia, la venia en les màquines de distribució que es dedicava a explotar.”

Agredit amb el revòlver

Mitjançant aquest modus operandi, el fiscal sosté que el 19 de juliol d'aquell any Holguín i Madrigal van abordar dos repartidors que descarregaven un camió de l'empresa Logista, al carrer Sant Martí de Riudarenes. Holguín va apuntar presumptament una de les víctimes amb un revòlver, mentre l'advertia: “Quiet aquí!”, i li exigia les claus. Madrigal, per la seva banda, va agafar per la samarreta l'altre empleat, que va rebre cops al cap del lladre amb una arma curta. Durant l'atac, li va caure el revòlver, i l'afectat va escapar i va demanar ajuda a l'estanc.

Tancat a la furgoneta

També el 13 d'agost van empènyer un repartidor cap a dins de la furgoneta Fiat Doblo de la companyia Disveng Màquines, al carrer Valentí Almirall Llozer de Girona. Holguín li va posar l'arma al coll, mentre Madrigal va conduir fins a un camí de terra de Sarrià de Ter, on es van apropiar d'una bossa amb 200 euros de canvi i tabac per un valor de 13.241euros, i van arrencar la caixa forta de la furgoneta, que contenia 6.500 euros. I, ja amb el botí, van deixar tancat l'home a l'interior.

Haurien tornat a actuar el 5 d'octubre, quan van avançar amb el seu vehicle una furgoneta i li van bloquejar el pas, a Fornells de la Selva. Després d'intimidar el transportista amb un revòlver i l'esprai, es van endur tabac per valor de 6.555 euros i 350 euros més en efectiu. Cinc dies després, els tres còmplices van intentar parar un altre camió a Riudarenes. El pla, però, se'ls va frustrar, ja que els Mossos vigilaven l'operació.

LA XIFRA

931
paquets de tabac
van intervenir als imputats: Nieto, de nacionalitat espanyola, i Holguín i Madrigal, colombians.

LA DATA

10.10.12
els Mossos
van arrestar els tres integrants de l'organització quan intentaven saquejar un camió a Riudarenes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia