Successos

policial

Intenten robar cablejat a Fornells però els Mossos els fan fugir

Els Mossos d'Esquadra van foragitar ahir uns lladres que estaven robant coure de l'enllumenat públic de Fornells de la Selva. Cap a les cinc de la matinada, el sistema de detecció de robatoris de què disposa el cablejat elèctric de Fornells va alertar que hi havia algun problema a la línia. Quan els Mossos van arribar al lloc, el passatge Torola —paral·lel al carrer Albera—, els presumptes lladres van fugir corrent. Van abandonar, però, el cotxe que feien servir per carregar el coure, fet que segons els Mossos servirà per identificar-los. En aquell moment ja tenien carregats 370 metres de cablejat.

La companyia responsable del servei s'ha quedat el material per comprovar si es pot reutilitzar, ja que els lladres l'havien tallat per posar-lo al cotxe. Es dóna la circumstància que el cablejat d'aquest passatge s'ha robat fins a tres vegades els darrers anys. L'última, fa uns mesos. Segons l'alcalde, Mateu Parera-Nieto, es tracta d'una zona molt poc transitada. Per aquest motiu, després de l'últim robatori no es va tornar a instal·lar fins fa tot just un dies, abans de Nadal.

Molts robatoris de coure

El municipi ha patit molts robatoris de cablejat els darrers anys. El mes de juny passat va haver-hi fins a tres robatoris en poc més de quinze dies. A final de 2012 els lladres es van endur 750 metres de cablejat de l'enllumenat públic, i van deixar a les fosques diversos carrers del municipi. Dos mesos abans, uns delinqüents havien sostret cinquanta metres de cable de coure de la línia de tren al seu pas per Fornells. I, al febrer del 2012, es van endur un quilòmetre de cable de la llum del camp de futbol. Per frenar l'allau de robatoris, el consistori va fer instal·lar un sistema de seguretat que, en aquesta ocasió ha servit per, almenys, evitar que se l'enduguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia