Successos

judicial

Millenium, condemnada pel fullet ‘Superputas'

Ha de pagar 5.000 euros a la noia que apareixia als cartells de l'anunci

El Tribunal Suprem ha condemnat la discoteca Millenium de Sils a indemnitzar amb 5.000 euros una jove la foto de la qual va utilitzar sense el seu consentiment en uns fullets publicitaris que anunciaven un espectacle titulat com Superputas al ring. La condemna inclou també l'obligació per a l'entitat Festes S.A., que gestiona la discoteca, de publicar i difondre el mateix nombre de fullets que van causar el dany a la denunciant però aquesta vegada fent constar que el text “Superputas al ring” no és al·lusiu “a la persona que apareix a la imatge”.

L'Audiència va imposar el 2010 la condemna als responsables dels fullets, però aquests van recórrer al Suprem adduint que la imatge de la jove es va obtenir mentre ella ballava el 2007 en un esdeveniment de la discoteca per al qual va ser captada i també que ella va posar per a la foto i, per tant, va donar el seu consentiment. El Suprem, però, distingeix entre el permís per obtenir la imatge i el consentiment per a la seva difusió, consentiment que l'entitat condemnada no ha pogut demostrar que hagués obtingut. Per això la sentència considera que es va danyar el dret a la pròpia imatge de la denunciant.

Pel que fa al dret a l'honor, queda acreditat en la sentència que la jove no va participar en l'espectacle Superputas al ring. La discoteca va argumentar que els usos socials depenen de cadascú i que, per tant, el que pot ser pejoratiu per a algú pot no ser-ho per a altres, però el Suprem rebutja l'argument. “Popularment, la paraula puta no sempre es relaciona amb la prostitució, però sí que té múltiples significacions pejoratives per a la dona”, diu la sentència recorreguda. Identificar una persona en una fotografia amb un espectacle anomenat Superputas al ring pot afectar el seu dret a l'honor, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia