Successos

policial

Operació especial per detenir els lladres de gasolineres

En l'última quinzena de gener, la banda que s'endú les màquines de tabac va robar en 3 benzineres de la demarcació

També van cometre un intent frustrat

L'onada d'assalts en gasolineres de les comarques gironines ha comportat que els Mossos d'Esquadra hagin muntat un dispositiu especial per intentar detenir-ne els autors, després que sobretot es produís un repunt d'aquests casos durant les dues últimes setmanes de gener. Des del dia 22 del mes passat, hi ha constància que aquesta banda ha perpetrat tres robatoris en benzineres i un intent frustrat. Es tracta d'un grup de lladres que esbotzen les portes de les gasolineres que tenen tancat durant la nit, arrenquen la màquina de tabac i se l'emporten sencera per anar-la a buidar en algun lloc amagat.

Han actuat, en els darrers cops, en dues benzineres de la Selva, en una del Gironès i ho van intentar sense èxit en una del Pla de l'Estany. El dimecres 22 de gener a la matinada, uns desconeguts, vestits de negre i encaputxats, van irrompre a la Repsol de Riudarenes, situada a la carretera de Santa Coloma de Farners (la C-63). Van trencar la porta del bar i van arrencar la màquina de tabac que estava enclavada a la paret posterior del local. Van traginar-la fins a fora, la van carregar a un vehicle i van fugir. L'endemà, van repetir l'operació a la BP de la GI-533, a Vilobí d'Onyar. Van aixecar la persiana amb un estri hidràulic i van esbotzar la porta de vidre. A dins, van anar a buscar directament la màquina de tabac, que no van haver d'arrencar, ja que no estava fixada i tenia rodes. La van tombar per fer-la passar per sota la persiana i van fugir.

També la nit de dimarts a dimecres de la setmana passada es van fixar com a objectiu la Repsol de Palol de Revardit, coneguda com La República, situada a la C-66. Aquí, no van aconseguir arrencar la màquina de tabac. Van cometre l'intent frustrat tres lladres. Van obrir una porta de vidre automàtica i després una reixa metàl·lica. Uns tres segons després de ser a dins, un dispositiu de seguretat que llança fum es va activar i no van poder continuar els plans per la gran fumerada que es va crear.

A la Pera, 4 assaltants

La llista es va ampliar dijous passat, quan van entrar a la Repsol de la C-66, a la Pera. Segons va quedar gravat en les càmeres, els desconeguts van accedir-hi pels volts de les tres de la matinada. Es van dirigir a l'establiment quatre homes vestits amb roba fosca, amb el rostre tapat i amb guants. Dos d'ells es van quedar inicialment a l'altre costat de la carretera amb el vehicle amb què es van desplaçar fins allí. Els altres dos es van encarregar d'accedir al negoci, on van actuar amb molta rapidesa. Van obrir una reixa metàl·lica, en la qual van causar danys, i després també la porta de vidre electrònica. A dins, es van centrar directament en la màquina de tabac, que estava entrant a la botiga, a mà esquerra. Estava fixada amb tacs i amb una cadena, que van tallar. La van tombar i, entre tots 4, la van agafar sencera, la van ficar al vehicle i van marxar. Malgrat que l'amo viu al darrere i va acudir immediatament a la benzinera quan va saltar l'alarma, els sospitosos ja havien fugit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia