Successos

TRIBUNALS

L'amo del Paradise de la Jonquera, absolt de liderar una xarxa de proxenetes

L'Audiència de Girona exonera sis acusats més i en condemna tan sols un a quatre anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt José Moreno, el propietari del macroprostíbul Paradise de la Jonquera, i sis acusats més, els quals van ser jutjats per haver format part presumptament d'una xarxa de proxenetes que portaven noies des del Brasil i, un cop aquí, les obligaven a prostituir-se al club Eclipse, de Mont-ras, i a l'Edén, de Melianta. L'alt tribunal gironí, en canvi, ha condemnat Rodrigo Rodrigues a quatre anys de presó per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. En el seu cas, s'indica que no només es disposa d'una declaració creïble de la víctima, sinó que hi ha intervencions telefòniques que reforcen l'acusació. Rodrigues, nascut al Brasil, es va posar en contacte amb una de les noies al seu país d'origen i li va proposar venir a Catalunya per exercir la prostitució. Quan ella va acceptar, li va pagar el bitllet d'avió i la va recollir a l'aeroport, des d'on van viatjar a Girona en tren i, després, van anar en cotxe amb un amic fins a l'Edén. Una vegada allà, van explicar a la dona que havia de pagar el deute de 2.500 euros pel viatge. Per això, es conclou que va afavorir la immigració clandestina, ja que va fer entrar la jove al país eludint les lleis d'immigració, simulant que era turista, quan en realitat venia a treballar. Per la seva banda, Moreno, Luis Rodríguez, Eduardo Osuna, Thirce Adriana Rodríguez, Mattia Cabras, Abraham Soler i José Manuel Caeiro s'han deslliurat de les penes que el fiscal demanava que se'ls imposés, i que oscil·laven entre catorze i vint anys de presó.

No ha quedat acreditat que financessin els viatges de les noies a Catalunya entre el 2009 i el 2010, ni que les explotessin sexualment, les amenacessin o formessin part d'una xarxa de tràfic il·legal de persones. Tampoc ha quedat provat que els més de 20.000 euros que la policia va intervenir a l'Edén i l'Eclipse el 2010 provinguessin de les activitats d'una banda de proxenetes liderada per Moreno.

El tribunal, presidit pel magistrat Javier Marca, recrimina que no hi hagués la possibilitat d'interrogar totes les testimonis protegides, cosa que atribueix a la “inacció de l'òrgan judicial i de les acusacions”, ja que no van ser citades. De les dotze dones que la policia va localitzar, només quatre van declarar en el judici, on una es va desdir de les acusacions i dues van incórrer en múltiples contradiccions.

LA XIFRA

14
anys
de presó sol·licitava el fiscal per a José Moreno, que ha estat defensat per l'advocat Lluís Frigola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia