Successos

successos

Més robatoris dels lladres de gasolineres en una estació d'Arbúcies i a Caldes

Van entrar a la Repsol situada a la carretera d'Arbúcies a Hostalric i es van endur la màquina del tabac

També van saquejar un magatzem de Caldes Oil

La banda especialitzada en assalts en gasolineres que tanquen durant la nit continua actuant sense treva a les comarques gironines. La matinada de dimarts es van marcar com a objectiu la Repsol que hi ha situada a l'altura del punt quilomètric 16,5 de la carretera GI-552, que va d'Arbúcies a Hostalric. En aquest establiment van aconseguir el seu únic propòsit, que era emportar-se la màquina de tabac. Tot i que algunes estacions de servei de la demarcació han estat víctimes d'aquest grup en més d'una ocasió, era la primera vegada que entraven en aquesta gasolinera. Els lladres hi van irrompre a les cinc de la matinada. Van forçar una persiana metàl·lica fent palanca i després van obrir una porta automàtica de vidre. Un cop a l'interior, es van dirigir directament a la màquina de tabac, la van agafar tota sencera, la van carregar en un vehicle i van fugir. Seguint el seu habitual modus operandi, es pressuposa que es van adreçar a un lloc més apartat per destrossar la màquina i buidar-la dels diners i el tabac que contenia. Malgrat que va saltar l'alarma, van actuar amb rapidesa perquè quan van arribar al negoci els seus responsables i els Mossos ja no ni havia ni rastre dels lladres.

També aquest febrer, uns desconeguts van robar a la gasolinera Caldes Oil, situada al quilòmetre 701 de l'N-II –abans era Petrocat i es manté la retolació–. Els lladres hi van anar a tres quarts de quatre de la matinada. Van forçar la porta d'una caseta annexa que es fa servir com a magatzem, d'on van agafar principalment begudes.

La màquina, “poc plena”

El propietari va explicar ahir que la caseta disposa d'una alarma, que es va activar. En la mateixa actuació, els individus van provar d'entrar a la botiga de la gasolinera forçant la porta, però no hi van poder accedir. Aquest negoci també disposa de màquina de tabac. Arran, però, del seguit d'assalts en altres gasolineres que també en tenen, l'amo indica que l'acostuma a carregar poc per por que la robessin.

L'empresari lamentava que a la gasolinera els han entrat “dia sí, dia també” i que hi ha hagut d'anar de matinada en més d'una ocasió. “Com que estem a prop d'on comencen els treballs de desdoblament de la carretera Nacional, a vegades ens ha saltat l'alarma per les màquines que treballen de nit en les obres. Un dels nostres sistemes de seguretat detecta el moviment a les parets. Per això, quan s'activa l'alarma per les vibracions hi ha cops que no sé si és pels bons o pels dolents”, explica. Fa precisament “uns dos mesos i mig”, la Caldes Oil també va rebre la visita dels lladres, que hi van irrompre fent un forat i es van apropiar de diners del canvi i de tabac.

A més d'aquests dos darrers casos, des de principis d'any s'han produït, que es tingui coneixement, almenys cinc robatoris més en gasolineres de la demarcació: a la Repsol de Riudarenes; la BP de la GI-533, a Vilobí d'Onyar; la Repsol de la Pera; l'estació de servei de Saus, situada a la carretera de l'Escala a Orriols, i també van arrencar la caixa forta de la Repsol de Roses. Han protagonitzat, a més, dos intents frustrats: un a la Repsol de Palol de Revardit, on es va posar en marxa un dispositiu que llança fum que els va foragitar, i un altre a la Repsol situada a l'entrada de Platja d'Aro.

LA DATA

25.02.14
De matinada,
van irrompre a la Repsol d'Arbúcies i van sostreure la màquina expenedora de tabac.

LA FRASE

Es van emportar sobretot begudes d'una caseta que usem de magatzem. I, fa uns dos mesos, ens van fer un ‹butrón›
propietari de caldes oil


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia