Successos

trànsit

Mor un motorista en un xoc frontal amb un cotxe, entre Espolla i Rabós

L'accident es va registrar a la GI-603 i es va desviar el trànsit per l'N-II

La víctima tenia 46 anys i era francès

L'altre conductor va resultar il·lès

Fatídic accident de trànsit ahir a la xarxa viària de les comarques gironines, en què han perdut la vida dos motoristes en només quatre dies de diferència. El sinistre es va originar quan passaven pocs minuts de dos quarts de cinc de la tarda al quilòmetre 1 de la GI-603, a l'altura d'Espolla. En un tram de la carretera que enllaça aquesta població amb Rabós es va produir una col·lisió frontal entre el conductor d'una motocicleta Yamaha i un vehicle BMW. Com a conseqüència del xoc, va morir el motorista, que tenia 46 anys i era de nacionalitat francesa. L'únic ocupant de l'automòbil, per la seva banda, va resultar il·lès. A la zona hi van acudir sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del SEM, un helicòpter medicalitzat i operaris d'Auto Grues Nadal de la Jonquera, que van enretirar el turisme de la via. Mentre van durar les tasques de gestió del sinistre, els agents de la unitat de trànsit van tallar la carretera en els dos sentits de la marxa, a l'altura del punt quilomètric 2,5, a Rabós; i durant dues hores i mitja es van desviar els vehicles per l'N-II.

D'altra banda, dimecres passat, els Mossos van detenir el conductor d'un vehicle que va fer un gir a l'esquerra amb la intenció d'entrar al recinte d'una empresa de Bordils davant la qual va dur a terme la maniobra sense adonar-se que pel carril contrari hi circulava un motorista, que va morir com a conseqüència de la col·lisió. El succés va tenir lloc a les onze de la nit a l'altura del punt quilomètric 25,3 de la C-66. La víctima tenia 40 anys, era veí de la Bisbal d'Empordà i de nacionalitat espanyola. L'arrestat, per la seva banda, té 35 anys, és d'origen romanès, i no li consta cap domicili conegut. Arran del sinistre, els agents van comprovar que l'acusat havia agafat el cotxe begut. En la prova d'alcoholèmia va marcar 0,95 mg/l –és a dir, va gairebé quadruplicar el límit permès–, i va quedar imputat per un delicte contra la seguretat del trànsit i per homicidi per imprudència. L'home, que no té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs l'endemà, després de passar a disposició judicial. Des de principi d'any, hi ha hagut un total de set accidents mortals a la demarcació. En els sinistres hi han perdut la vida tres vianants i quatre motoristes.

LA XIFRA

4
motoristes
són els que han mort d'accident de trànsit des de principi d'any en les carreteres gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia