Successos

seguretat

Roben un camió grua a Sant Julià, esbotzen una nau de Celrà i roben tabac

Els assaltants van entrar al magatzem de Logista a través d'una empresa veïna i així van esquivar les càmeres

Van fugir quan va saltar l'alarma

Un altre assalt al magatzem de tabac de l'empresa Logista de Celrà. Uns lladres que duien un camió grua robat a Sant Julià de Ramis van esbotzar, ahir a quarts de sis del matí, una paret de l'empresa a través d'una nau veïna, que toca paret amb paret amb el magatzem del tabac i que actualment està tancada i per llogar.

L'assalt, que va avançar TV3, va acabar amb els lladres fugint després d'haver-se endut un palet de cartrons de tabac i d'haver abandonat a la nau foradada el camió robat. Els assaltants ja disposaven d'un altre vehicle que tenien preparat per traginar el botí. Cap a tres quarts
de set es va disparar l'alarma al magatzem, que és al polígon industrial de Celrà; llavors, els lladres van fugir amb el que havien pogut arreplegar.

Pocs minuts després, els Mossos van arribar al lloc de l'assalt i van muntar un ampli dispositiu de carreteres per intentar interceptar els assaltants, però no va descobrir els lladres fugitius. L'empresa assaltada disposa de càmeres de videovigilància però estan enfocades cap a les instal·lacions exteriors de Logista; com que els assaltants van entrar a través de la nau veïna, es van escapar de l'enregistrament. Tot apunta que els lladres tenien estudiada la jugada i van decidir actuar un dia que no hi havia vigilància a prop en ser Setmana Santa. De totes maneres, els Mossos estan analitzant les imatges de les càmeres de tota la zona per si alguna va poder captar els lladres i el vehicle amb què van fugir. També investiguen si a prop de la zona on van robar el camió grua alguna càmera els va captar en el moment del robatori o quan hi anaven.

L'empresa Logista i els seus distribuïdors fa anys que pateixen robatoris de tabac, un producte actualment molt preuat pels lladres. Tot just la nit del 22 de març passat, va patir un robatori. Els lladres, que també van fer un forat per entrar-hi, van fugir quan va saltar l'alarma, però ja havien agafat unes quantes capses de tabac.

A l'abril del 2013, hi van entrar fent servir el sistema d'encastar un cotxe contra la porta. El 2008, uns encaputxats van interceptar un tràiler que sortia de l'empresa carregat amb tabac destinat als estancs de la zona del Pertús. Els bandolers van lligar el xofer i el seu acompanyant amb brides i es van endur la caixa del camió fins a un lloc amagat, on van traspassar la càrrega, que tenia un valor d'uns 500.000 euros.

En un altre cas, uns altres lladres van assaltar un camió de l'empresa a punta de pistola mentre distribuïa tabac al barri de Vila-roja a Girona.I, ara fa tres anys, uns desconeguts també van robar 23 caixes de 50 cartrons cadascuna entrant pel teulat de la nau i desconnectant l'alarma.

LA XIFRA

5
assalts
com a mínim han patit l'empresa o els seus distribuïdors en els darrers anys.

LA DATA

22.03.14
Darrer dia
que els lladres havien foradat la nau de Celrà amb la finalitat de robar-hi tabac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia