Investiguen la caiguda mortal d'un nen de 8 anys des d'un segon pis, a Castellbisbal

El nen jugava amb uns cosins i amics en una galeria interior i tot apunta que va caure accidentalment

L'accident es va produir dijous passat cap a les set de la tarda. La víctima, que es deia Alejandro, va anar amb els seus cosins a casa d'un seu amic, situada pràcticament davant d'on vivia ell, al carrer Jacint Verdaguer. Segons les primeres hipòtesis, que confirmen els veïns, els nens es van posar a jugar en una galeria interior del pis, un segon, i per causes que encara no estan clares el nen de vuit anys es va precipitar al buit. La criatura va caure d'uns vuit metres d'alçada i va quedar malferida.

Un veí de l'immoble va sentir l'impacte a terra i en treure el cap per una finestra va veure el cos del nen i immediatament va telefonar al 112 per avisar els serveis d'emergència. Segons va explic ahir aquest veí, primer va arribar l'ambulància del poble i ràpidament van anar arribant altres ambulàncies i fins i tot els bombers, perquè per treure el nen del celobert van haver d'esbotzar la porta dels baixos ja que els inquilins són fora de vacances.

Els serveis mèdics van atendre el nen ferit allà mateix i a causa de la gravetat de les ferides van decidir avisar un helicòpter perquè el traslladés a l'hospital de Sant Pau. L'endemà, divendres, Alejandro va morir a causa de les greus lesions que tenia al cap. Els Mossos d'Esquadra van obrir diligències per investigar les circumstàncies del succés i ho van notificar a la fiscalia de menors, ja que tant la víctima com els altres nens que van presenciar l'accident tenen com a màxim 14 anys.

Hores després del succés, els Mossos van prendre declaració al més gran dels nens, que té 14 anys i una deficiència mental, per tal d'intentar aclarir com va caure la víctima. Tot i que no ha transcendit el contingut de la declaració d'aquest menor, fonts pròximes a la investigació van assenyalar ahir que tot fa pensar que la caiguda va ser accidental. Segons aquestes fonts, els nens estaven jugant a la galeria on hi ha el safareig quan Alejandro es va precipitar al buit. «Enmig d'un joc, el nen va caure», van assenyalar ahir fonts pròximes a la investigació, sense concretar a què estaven jugant. Un veí de l'edifici va explicar ahir que aquesta galeria està tancada amb una estructura d'alumini, però tot fa pensar que els nens van obrir les finestres.

La mort sobtada d'Alejandro ha consternat tots els veïns del carrer Jacint Verdaguer, on era força conegut, i per extensió tots els veïns de Castellbisbal. Precisament quan es va produir l'accident aquesta població del Vallès Occidental començava els actes de la festa major, que es va acabar diumenge amb un castell de focs que els organitzadors van voler dedicar a la memòria d'Alejandro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.