Successos

Maten un veí de Sant Feliu de Buixalleu a casa en ple dia

Josep Rodríguez, de 80 anys, va morir apunyalat i el cos el va trobar la seva dona al migdia, quan va tornar de les classes d'informàtica

Se sospita que el crim va ser de resultes d'un robatori

Un veí de Sant Feliu de Buixalleu de 80 anys, Josep Rodríguez, va ser assassinat a ganivetades ahir al matí a casa seva, a la urbanització Riu Park, on hi ha una trentena d'habitatges unifamiliars i la qual va ser construïda als anys seixanta, a poca distància de la carretera GI-552. L'escenari del crim va ser la casa número 3 del carrer Can Jesús, on la víctima vivia amb la seva dona i el seu fill. Ahir, el fill era a Arbúcies a treballar i la seva esposa va anar a classes d'informàtica. Rodríguez era sol a l'immoble i durant el matí els veïns el van poder veure feinejant a l'hort. A quarts de dues, quan la seva dona va tornar al domicili, se'l va trobar mort a ganivetades al menjador. L'habitatge estava capgirat, cosa que fa pressuposar que podria haver estat víctima de l'atac d'uns lladres.

Un cop la dona va alertar els serveis d'emergència, es va activar el protocol judicial i policial per a casos d'homicidis i es va acordonar la casa mentre la comitiva judicial i els Mossos duien a terme la inspecció ocular. L'aixecament del cadàver es va fer pels volts de les sis de la tarda, però la policia científica dels Mossos va continuar buscant indicis dins de l'habitatge i també rastrejant les vores de la carretera d'accés a la urbanització i els marges de la zona. L'objectiu: determinar si l'arma del crim és un ganivet o estri del domicili i intentar trobar empremtes, petjades o restes biològiques que serveixin per identificar el criminal o criminals. I, avui, és previst que es practiqui l'autòpsia a l'Institut de Medicina Legal de Girona.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu va reaccionar ràpidament en tenir coneixement de la mort violenta de Rodríguez, un dels primers residents de la urbanització Riu Park. De forma espontània, els regidors es van reunir al consistori, van convocar un ple extraordinari i van aprovar una moció de rebuig al crim i de suport a la família.

Minut de silenci

L'Ajuntament, segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Roquet (CiU), ha decretat dos dies de dol oficial i, durant aquest temps, les banderes onejaran a mig pal. I avui, a la una del migdia, es realitzarà un minut de silenci davant de l'edifici consistorial amb el mateix esperit: rebutjar l'assassinat del veí de la població.

LA XIFRA

3
assassinats
s'han comptabilitzat aquest any a les comarques gironines: a Cabanes, Colera i el registrat ahir.

L'ombra dels assaltants violents plana sobre dos crims

L'ombra dels assaltants violents torna a planar sobre el territori, 15 dies després que els Mossos atrapessin un grup que n'havia perpetrat una colla al Baix Empordà. Si el crim de Rodríguez acaba essent el resultat d'un robatori amb violència, serà el tercer que es perpetra a Sant Feliu de Buixalleu en els darrers dos anys. El 7 de febrer del 2012, quatre encaputxats armats amb defenses elèctriques i esprais van atacar l'amo d'un càmping, que residia al mateix complex. Li van sostreure 4.000 euros i va haver de ser evacuat a la Vall d'Hebron per les lesions. També el 31 de maig d'aquell any, tres homes van assaltar la masia can Vilar. Proveïts amb una pistola i un ganivet, van agredir i amenaçar de mort una família: pare, mare i filla. Van colpejar el pare fins a deixar-lo inconscient, i van ferir al cap la mare amb el mànec del ganivet. Després de robar-los una càmera de fotos, un ordinador, 50 euros i dos mòbils, els van deixar lligats. Per aquest assalt i dos més que van tenir lloc a Sils i a Vilobí, tres homes –Hernán Felipe Hernández, César Augusto Osorio Arguijo i Epifanio Manuel Díaz Peña– aniran a judici.

Un altre crim que es va registrar aquest any du la marca dels assalts violents: el cas de la veïna de Cabanes Neus Juanola, de 75 anys, que el 28 de febrer va ser trobada agonitzant, prop de casa seva, lligada i amb els mitjons entaforats a la boca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia