Desallotgen dos habitatges dels Guiamets a causa d'una explosió de gas

Els Bombers de la Generalitat van rebre dijous, pocs minuts després de dos quarts d'onze de la nit, l'avís que havia tingut lloc una deflagració de gas en una casa situada al número 14 del carrer de l'Església dels Guiamets (Priorat). En el moment del succés, dins l'habitatge hi havia un matrimoni, a qui un home va ajudar a sortir d'entre la runa, i un altre veí que també va sentir l'explosió es va encarregar de trucar ràpidament al servei d'emergències. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar dues ambulàncies, els Mossos d'Esquadra i tres dotacions dels bombers. Una ambulància medicalitzada es va emportar la propietària, que va tenir cremades superficials, mentre que el seu marit, que es va fer ferides lleus, va rebre assistència allí mateix.

Pel que fa als danys materials, la deflagració va originar bastants destrosses a l'interior del domicili, ja que va cedir el sostre de la planta baixa i també el del soterrani. D'altra banda, segons va explicar ahir l'amo, les parts que han quedat més perjudicades són el primer pis, el menjador i l'entrada, on fins i tot l'explosió va fer que la porta sortís volant i impactés contra la paret de l'immoble del davant.

Paral·lelament, va quedar afectat l'habitatge contigu, situat al número 12. Quan van passar els fets, la seva inquilina feia uns 10 minuts que havia sortit. En el seu cas, la deflagració va fer cedir dos envans del domicili (un de la planta baixa i un altre de la primera). Amb tot, els dos habitatges, que són de segona residència, van haver de ser desallotjats –tant l'amo de l'immoble on va passar l'accident com la propietària del costat van passar la nit en cases de veïns–. Ahir al matí, un arquitecte va fer una inspecció per determinar quan podran tornar, si bé ja estava previst que passessin la segona nit fora de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.