Successos

Tres robatoris de cable en sis dies a Garriguella i Vilamaniscle

Diumenge es van endur el cable de telèfon que havien posat el dia abans

Els pobles de Garriguella i Vilamaniscle tornaven a estar ahir sense línia de telèfon fix ni accés a internet per culpa d'un tercer robatori de cable de telèfon en menys d'una setmana. Els tres robatoris s'han succeït en el mateix tram d'uns dos quilòmetres de la línia aèria telefònica que connecta la centraleta de Vilajuïga i el municipi de Garriguella i que de retoc afecta també el poble de Vilamaniscle.

El primer robatori va tenir lloc la nit de divendres a dissabte passat. Aquella nit, segons la denúncia presentada als Mossos, van desaparèixer uns tres-cents metres de cable aeri. Garriguella i Vilamaniscle es van quedar sense telèfon, però en aquest primer tall, l'endemà mateix, dissabte, la companyia va reposar el cable i la incidència va quedar resolta.

Dos dies després, però, la nit de diumenge a dilluns, va tenir lloc el segon robatori en el mateix sector i aquesta vegada els lladres ja es van endur el cable nou que havia estat canviat el dia abans.

Finalment, la nit de dimarts a dimecres els lladres van tornar a robar un nou tram d'uns 500 metres de cable en aquest sector, abans que Telefònica hagi pogut arreglar els danys de precedent robatori.

Sense línia

Els alcaldes de Garriguella, Carles Suarez, i de Vilamaniscle, Ramon Bonaterra, confiaven ahir que la companyia de telecomunicacions arreglaria ràpidament l'avaria. Amb tot, Carles Suarez es va mostrar preocupat perquè ahir a la tarda encara no havien aparegut els operaris per reposar el cable. “Tot són bones paraules, però no ve ningú a arreglar-ho i continuem sense telèfon fix ni internet; això en empreses i llocs com la farmàcia és un problema”, es va queixar ahir l'alcalde de Garriguella.

Suàrez va admetre que Garriguella és un poble petit i amb pocs mitjans, i que a banda d'avisar els Mossos, el municipi no pot garantir una vigilància permanent d'aquestes línies.

D'altra banda, ahir al matí la urbanització Sant Miquel d'Aro, a Romanyà, també estava incomunicada a causa d'un robatori de cable telefònic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia