Successos

Dos treballadors ferits en dos focs en naus industrials

Un dels incendis es va declarar en una cinta transportadora d'una empresa química de Sant Feliu de Buixalleu

Mitja hora després, es va produir un foc en un magatzem de fruita de l'Armentera

Els cossos d'emergències es van mobilitzar ahir arran de dos focs que es van originar en dues indústries de les comarques gironines, en tan sols mitja hora de diferència. Un empleat de cadascuna de les empreses va resultar ferit de caràcter poc greu. Un treballador va quedar intoxicat en un incendi en una nau de Sant Feliu de Buixalleu, i un altre també va haver de ser hospitalitzat per un foc en un magatzem de fruites de l'Armentera. El primer succés va tenir lloc pels volts de tres quarts d'una del migdia, en cremar-se la goma d'una cinta transportadora de ferro trinxat per fabricar clorur fèrric, mentre que no va afectar el clorat sòdic que hi havia molt a prop. Un treballador de 40 anys va resultar intoxicat i va ser traslladat pel SEM a l'hospital Santa Caterina de Salt. En menys d'una hora, cinc dotacions dels Bombers van poder apagar l'incendi. Així mateix, per prevenir un possible núvol tòxic, cinc patrulles dels Mossos van desallotjar les naus industrials contigües.

Segon incendi

Uns trenta minuts després, es va declarar un altre incendi al magatzem d'una altra empresa, Armentera Fruits, situada al costat de la GIV-6302. Tot indica que s'hauria originat per les espurnes que generava un soldador que treballava al sostre del local. L'incendi va causar destrosses en un dels tres sectors que té la indústria. Aquesta àrea on es va concentrar el foc, d'una sola planta i amb una superfície d'uns 1.200 m², va quedar totalment afectada. Una part de la coberta va cedir i va quedar inestable la paret exterior de la façana nord-est, i a l'interior hi havia cambres frigorífiques que es van cremar totalment. Un treballador va resultar afectat i va ser evacuat a l'hospital de Figueres. En l'extinció de les flames hi van treballar una desena de dotacions dels Bombers, que van donar per controlat l'incendi a les dues del migdia, evitant la seva propagació a la resta de sectors de la indústria.

LA XIFRA

15
dotacions
dels Bombers de la Generalitat van haver de treballar en els dos incendis de l'Alt Empordà i la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia