Troben a la deriva el vaixell d'un veí de Barcelona que va desaparèixer quan estava amarrat a Portvendres

Els serveis de rescat marítims de França van localitzar dijous a la nit una embarcació de 22 metres d'eslora propietat d'un veí de Barcelona a la deriva i sense cap tripulant a unes trenta milles a l'est del cap Béart, a Portvendres (Llenguadoc-Rosselló). El vaixell, batejat com Dominum Primer i registrat al port de la capital catalana, havia estat amarrat pel seu amo feia més d'una setmana a Portvendres per tal de ser reparat, i la darrera informació que les autoritats franceses en tenien era que feia uns dies havia salpat d'aquest port de la Catalunya del Nord.

Dijous, però, els serveis de rescat marítims francesos van rebre l'avís de la ràdio balisa de l'embarcació, un aparell que envia un missatge d'alerta automàtic quan els vaixells tenen una via d'aigua. Poc després van localitzar l'embarcació i van avaluar la zona danyada, que era de gravetat relativa, ja que el vaixell encara no s'havia enfonsat. En canvi, els serveis marítims no van trobar la llanxa de salvament de l'embarcació, que van utilitzar els tripulants. Dos vaixells i un avió de l'exèrcit francès van trobar ahir al matí la llanxa en una platja de la costa francesa. La recerca, però, es va suspendre després que el propietari de l'embarcació assegurés des de Barcelona que ni ell ni els seus familiars ni coneguts havien fet salpar el vaixell de Portvendres i que tampoc havien presentat cap denúncia per desaparició.

Ara les autoritats franceses han obert una investigació per tal de determinar com va arribar l'embarcació fins al cap Béart i si va ser objecte d'un robatori, com apunten totes les hipòtesis. El propietari del vaixell s'ha posat en contacte amb la policia per ajudar en la investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.