Successos

Un botiguer d'Hostalric, a presó per abusos a nenes

Set menors acusen Antonio Luna de fer-los tocaments quan anaven a comprar a la tenda de llaminadures

Ell admet que era afectuós i les asseia a la falda, però nega la intenció sexual

El jutjat d'instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners va enviar ahir a la presó Antonio Luna Merinas, cinquantí, casat i pare de dues filles, el qual està acusat d'haver abusat sexualment de diverses nenes que eren clientes de la botiga de llaminadures Moon Melus que regenta al carrer Poeta Ruyra d'Hostalric. La jutgessa va decretar-ne l'ingrés a la presó després de l'exploració de quatre de les menors, que van assegurar que Luna els havia perpetrat tocaments. Tres de les nenes, de nou anys, van afirmar que, en alguna ocasió, les feia seure a la falda i, aleshores, els ficava la mà per dins les calces per tocar-los els genitals.

Antonio Luna, assistit pel lletrat Benet Salellas, es va explicar davant de la jutgessa i es va declarar innocent. L'home es va definir com una persona molt afectuosa amb la mainada i va reconèixer que asseia les nenes a la seva falda, però va negar qualsevol intenció sexual en la seva acció. El botiguer va afegir que a vegades havia de tenir contacte físic amb les menors perquè, atesa la seva baixa estatura, les alçava perquè poguessin arribar a veure bé els expositors dels gelats abans de triar quin volien comprar. Tocaments per sobre de la roba i sense ànim libidinós, segons la seva versió.

Amb l'argument que està arrelat i que no fugiria de l'acció de la justícia, Benet Salellas va demanar al jutjat que deixés en llibertat Luna, un home establert a Hostalric des dels 14 anys i sense antecedents. L'advocat de la defensa va sol·licitar que, com a alternativa, se li imposés una prohibició d'entrar al poble, una petició que la jutgessa no va atendre i va ordenar el que proposava la fiscal: presó preventiva. La jutgessa va argumentar la seva decisió pel risc de reiteració delictiva i el perill que el sospitós ataqués béns jurídics de les víctimes. La investigació contra l'imputat, arrestat dimarts, es va obrir fa 15 dies, quan una nena de 9 anys va dir a una veïna que el venedor l'havia tocat. La veïna ho va explicar a la mare, la mare als Mossos i aquests van començar a indagar si hi havia més casos al municipi. Fins i tot, els mestres de l'escola van fer un tempteig entre els alumnes per descobrir altres possibles víctimes. Després de dues setmanes d'investigacions, són set les nenes que han denunciat; i una de les famílies ja exerceix l'acusació particular.

LA DATA

07.10.14
Els Mossos
van arrestar el botiguer, que regenta un negoci situat al número 24 del carrer Poeta Ruyra.

D'una denúncia a set en quinze dies

La investigació contra el botiguer, arrestat dimarts, es va obrir fa quinze dies, quan una nena de nou anys va explicar a una veïna que el venedor l'havia tocat. La veïna ho va explicar a la mare, la mare als Mossos i aquest van començar a investigar si hi havia més casos al poble. Fins i tot, els mestres de l'escola van fer un tempteig entre els alumnes per descobrir altres possibles víctimes dels abusos. Després de quinze dies d'investigacions ara ja són set les nenes que han denunciat. Una família fa d'acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia