Condemnen a dos anys de presó tres assaltants d'una empresa de la Garrotxa i absolen el quart acusat

El jutjat penal número 4 de Girona ha condemnat a 2 anys de presó Eva Parés Muñoz, Javier Díaz Duran i Manuel Pardo Núñez, que en el judici van admetre que havien assaltat les empreses Bastides dels Pirineus i Estudis i Projectes de la Vall, de la Vall d'en Bas. La mateixa sentència absol Fidel Rodríguez Filgueira, que a diferència dels altres tres acusats va negar la seva participació en els fets.

El ministeri fiscal, inicialment, demanava una pena de 5 anys de presó per a cadascun dels acusats per un delicte de robatori amb violència i intimidació amb ús d'armes. En el moment de la vista oral, Parés, Díaz i Pardo van admetre que el 30 de maig del 2008 van assaltar les instal·lacions de les empreses, que estan situades una a la planta baixa i l'altra al primer pis de la mateixa nau, i després d'amenaçar amb armes, concretament amb pistoles, els treballadors els van lligar i es van emportar un botí de 21.800 euros que van treure de la caixa forta, 500 euros de la bossa d'una de les treballadores i un ordinador portàtil.

Amb l'admissió dels fets i amb l'aplicació d'un atenuant per haver actuat sota els efectes de les drogues, aquests tres acusats van obtenir una reducció de tres anys de presó en la petició inicial del ministeri fiscal i van acceptar una pena de 2 anys de presó.

En la vista oral, Fidel Rodríguez no va voler fer com els altres tres acusats i el seu advocat, Benet Salellas, tampoc es va adherir a la petició de l'acusació pública. Rodríguez va negar davant del tribunal que hagués tingut cap participació en els fets. De fet l'acusació pública l'implicava perquè Rodríguez coneixia l'empresa assaltada perquè hi havia treballat i, a més, estava detingut en relació a uns altres fets delictius. Segons el fiscal, Rodríguez hauria aportat la informació necessària als assaltants. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Beatriz Gil, assenyala que no s'ha pogut provar que Rodríguez hagués tingut cap relació amb els fets i, a més, de la declaració dels agents de Mossos d'Esquadra en el judici, se'n desprèn que no existeix cap dada objectiva que el pugui implicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.