Successos

A judici per haver deixat tòxics a Santa Coloma de Cervelló

L'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir un empresari que va abandonar centenars de bidons amb residus tòxics quan va tancar una fàbrica de sabó a Santa Coloma de Cervelló. En total, els responsables de l'empresa Massó i Carol van deixar 2.500 tones de residus com àcids i dissolvents. L'acusat ha argumentat que no tenia diners per pagar el desmantellament de la fàbrica ni el tractament dels contaminants.

Des que es va tancar la fàbrica, el 2008, no es va aconseguir la retirada dels tòxics malgrat els requeriments de l'Agència de Residus. El 2011 la mobilització veïnal i l'Ajuntament van aconseguir l'inventari dels residus, primer pas per planificar-ne la retirada. Després de prendre'n mostres, la fiscalia i la Generalitat van acusar l'empresari d'un delicte contra el medi ambient, pel qual demanen sis anys de presó, una multa de 20.000 euros, quatre anys i mig d'inhabilitació per treballar a la indústria i 800.000 euros per pagar la descontaminació de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia