Successos

Atrapats els lladres que assaltaven botigues a cop de tapa d'embornal

La Guàrdia Civil ha arrestat tres homes de Barcelona sospitosos dels robatoris en sis botigues de telefonia de Banyoles, Roses, Figueres i Ripoll

La Guàrdia Civil ha arrestat en el marc de l'operació Oscaphone tres homes, José Jiménez Fumadó, Miguel Molina Martín i Àlex Hernández Beltral, a qui atribueix l'autoria de sis assalts perpetrats a botigues de telefonia mòbil de Banyoles, Roses, Figueres i Ripoll des de finals de l'any passat. Els assaltants, que van obtenir importants botins, en la majoria dels casos entraven als seus objectius rebentant les portes de vidre a cops de tapa d'embornal que arrencaven del mateix carrer.

Entre els robatoris que la Guàrdia Civil atribueix als arrestats hi ha (vegeu El Punt Avui del 15 de febrer) els dos que van fer en una sola nit, a la matinada del 13 de febrer passat, a la botiga Orange del carrer Jaume I de Roses i a la Telyco del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer de Banyoles. A Telyco les càmeres de seguretat van gravar el robatori. Tres homes encaputxats van aparèixer davant la botiga, un va arrencar una reixa d'embornal i la va rebotre contra el vidre, i tots tres van entrar dins de la botiga, es van repartir per zones, van agafar uns quaranta telèfons, valorats en uns 12.000 euros, i els van ficar en un sac. Telyco ja havia estat assaltada el 29 de novembre, quan la botiga tenia més estoc, i es van endur un botí de 25.000 euros en terminals.

La Guàrdia Civil també atribueix als detinguts els dos assalts (que no havien transcendit) perpetrats el dia 25 de novembre passat a la botiga Vodafone del carrer Nou de Figueres, i el saqueig a la botiga Vodafone de l'avinguda de Montserrat de Roses, on van robar uns vuitanta terminals telefònics. I també són sospitosos de l'assalt perpetrat el 20 de novembre a la botiga Movistar del carrer de la Sauca de Figueres, d'on se'n van endur material de telefonia i 900 euros en efectiu, i també d'un intent de robatori, el mes de maig, que va acabar frustrant la policia local de Ripoll, a la botiga Orange del carrer de Sant Pere de Ripoll. Els lladres ja havien forçat la persiana quan la policia va passar per la zona i van haver de fugir sense botí.

I més enllà de les comarques gironines, la Guàrdia Civil els atribueix assalts a botigues de telefonia de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Igualada (Anoia) el Vendrell (Baix Penedés) Mollerussa (Plana d'Urgell), Benicarló (Baix Maestrat), Chiva (La Foia de Bunyol), Alsasua i Tudela (Navarra) Alcanyís (Terol), Casp (Saragossa), Fraga (Baix Cinca), i Jaca, Sabiñánigo i Barbastre (Osca). La Guàrdia Civil seguia la pista d'aquesta banda especialitzada en assalts a botigues de telefònica des de principis d'any, quan van començar els assalts a la zona d'Osca i el mes de setembre passat van detenir vuit membres del grup quan acabaven de fer un robatori en una botiga de la província de Navarra. La investigació va determinar que els assaltants de la tapa d'embornal tenien vincles, a través d'un capitost comú, amb una organització dedicada al cultiu de marihuana per distribuir-la a Europa. Fent el seguiment, van descobrir en una nau industrial de Ripollet 12.000 plantes de marihuana.

LA DATA

25.11.13
Van assaltar
les botigues de Vodafone del carrer Nou de Figueres i de l'avinguda de Montserrat de Roses.

LA DATA

13.02.14
Els lladres
de la tapa d'embornal van assaltar la botiga Telyco de Banyoles i una botiga Orange de Roses.

LA XIFRA

12.000
plantes de marihuana
tenia en una nau de Ripollet la banda que assaltava botigues de telefonia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia