Successos

Judicial

L'últim sopar

El pretès fill del rei i el seu lletrat destapen un complot de PxC per atemptar contra Anglada

El volien fer emborratxar sopant a Tavèrnoles i que després un camió l'estimbés

El pretès fill del rei i el seu advocat havien de fer emborratxar Josep Anglada

La querella que va entrar ahir al jutjat de Vic, per temptativa de delictes de danys, homicidi amb dol eventual i lesions, reuneix tots els requisits dels formulismes legals però té personatges, escenaris i situacions molt novel·lescos. La querella l'ha presentat el lletrat Francesc Bueno Cerdán contra dos alts dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC) en nom de l'anterior president de la formació, Josep Anglada, i el mateix Bueno i el seu client més famós, Albert Solà Jiménez, pretès fill del rei Joan Carles I, es proposen com a testimonis perquè, segons denuncien, PxC els volia utilitzar com a instruments del seu “maquiavèl·lic” pla per deslliurar-se d'Anglada de cara a les pròximes eleccions municipals. La proposició indecent que PxC va fer a Francesc Bueno, que després van fer extensiva a Albert Solà, havia de tenir com a contraprestació un càrrec al partit. A canvi, ells havien de convidar Josep Anglada a fer un bon àpat i emborratxar-lo prou perquè després un xòfer d'un camió que ja tenien contractat li provoqués un mal àpat fent-lo estimbar per la carretera. El sopar havia de ser avui al vespre al restaurant El Roquet de Tavèrnoles (Osona), a uns deu quilòmetres lluny de Vic, i els líders de PxC van dir als que creien que serien els seus sicaris que havien d'aconseguir que Josep Anglada acudís a la cita amb el seu Mercedes de gamma alta, que asseguren que es va comprar amb diners del partit quan encara liderava PxC. L'objectiu dels conspiradors, segons es recull a la querella, era que quan Anglada sortís del sopar, amb les seves copes de més, i tornés cap a Vic al volant del seu Mercedes per la carretera BV-5213, el camió amb el xòfer que ja tenien contractat l'envestiria i el llançaria fora de la carretera. Tot i que el primer objectiu era destrossar-li el Mercedes i que ell (com que el camioner tenia instruccions de trucar a la policia) acabés imputat comptant que el farien bufar, donaria positiu i a més a més s'encararia als policies, tampoc els preocupava que Anglada acabés malferit o fins i tot mort. “I què?!”, va ser la resposta que van donar els que havien de fer de Judes en el que podia ser l'últim sopar d'Anglada quan van plantejar la possibilitat que l'atemptat tingués conseqüències fatals per a l'expresident de PxC.

Anglada va ser expulsat del partit el 8 de febrer passat; ha presentat una demanda civil per la seva destitució, i la nova direcció li va presentar una querella per apropiació indeguda de 178.000 euros, que Josep Anglada assegura que té del tot justificats a excepció del càrrec per la compra d'una bufanda en un supermercat on, per error, va passar la targeta del partit en lloc de la personal.

Recuperar el ‘monarca'

Al mes de març, la nova direcció de PxC va contactar amb el monarca –tal com tothom anomena ja Albert Solà a la Bisbal arran de la seva demanda de paternitat contra Joan Carles I–, amb el seu advocat, per intentar tornar-los a apropar a PxC, després que a finals de l'any passat Solà va deixar la militància i Bueno va plegar de ser el seu representant legal. Després d'un primer contacte en un dinar a Peratallada, hi va haver més trobades a Osona, on es va materialitzar la proposició per atemptar contra Anglada. Bueno i Solà van decidir muntar “una ficció” fent veure que acceptaven el tracte per evitar que, si ells no ho feien, l'encarreguessin a algú altre que no tingués tants miraments. Però en realitat el que van fer va ser alertar Josep Anglada del perill que corria i paral·lelament van optar per desemmascarar la conspiració. De manera que avui, el dia que s'havia de fer la traïció a Anglada amb el sopar a Tavèrnoles, la querella contra els maquinadors de la trama ja està presentada als jutjats de Vic. “Jo no tinc cap vincle amb PxC ni amb Anglada, però faré el que calgui per salvar la pell d'una persona”, explica Albert Solà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia