Successos

Alliberats tots els sospitosos dels assalts violents

S'ha decretat la llibertat provisional sota una fiança de 9.000 euros per al presumpte líder de la banda

No queda ningú a la presó dels 16 detinguts per l'onada de robatoris del 2013 i d'enguany

L'Audiència de Girona ha acordat la posada en llibertat provisional de quatre presumptes membres de la banda de lladres que estava especialitzada en assalts violents i que va ser desarticulada al Baix Empordà el mes de maig. Amb la seva excarceració, ja no quedarà entre reixes cap integrant d'aquest suposat grup criminal. Han quedat lliures Bennaceur Mansour, Ismail Zouhir, Brahim Azougaghe i Ali Salim, a qui es considera el líder de l'entramat. Tots ells són defensats per l'advocat Carles Monguilod. En les interlocutòries emeses ahir, es dóna la raó al lletrat, que va interposar un recurs a l'Audiència en què demanava que es deixessin lliures els seus clients perquè considerava que els indicis que existeixen contra ells eren molt poc sòlids. S'ha decretat que Salim pugui eludir la presó provisional mitjançant el pagament d'una fiança de 9.000 euros. Haurà de personar-se als jutjats sempre que sigui requerit entre els dies 1 i 15 de cada mes, i se l'hi ha retirat el passaport per evitar que surti de l'Estat espanyol. Per la seva banda, a Zouhir no se li ha imposat cap fiança, i a Azougaghe i a Mansour, una de 6.000 euros a cadascun.

Aquests quatre detinguts, juntament amb onze homes més i una dona, van ser arrestats pels Mossos d'Esquadra en el marc de l'operació Pinyataire. Els investigadors sospiten que estarien al darrere de cinc assalts violents consumats (a Matadepera, Platja d'Aro, Calonge i Vilobí d'Onyar), de dues temptatives, d'una conspiració per assaltar un empresari de Palafrugell i de dotze saquejos a cases. En el cas de Salim, per exemple, està imputat per la seva participació en quatre robatoris amb violència i intimidació. En l'anàlisi de les proves, l'Audiència creu que no és concloent que el mòbil d'Ali i el d'un altre acusat fossin detectats en la zona d'influència d'un repetidor telefònic proper d'on hi van haver dos dels robatoris a causa de “la imprecisió tècnica i espacial” del mecanisme usat. El tribunal, a més, subratlla que es desconeix quin va ser el contingut de les trucades entre els sospitosos i es qualifica com un indici “escàs” que en el vehicle de Salim hi hagués un mono de treball similar al que un lladre duia en un dels assalts. Així mateix, una de les víctimes va reconèixer com a seva una màquina de tallar els cabells que estava en possessió d'Ali. L'aparell va ser robat el 16 de setembre del 2013 i localitzat el gener del 2014. Per l'Audiència, aquesta circumstància tampoc permet afirmar amb claredat que l'home va participar en el robatori, sinó que s'introdueix la possibilitat que s'hagués quedat o que hagués adquirit l'objecte sabent que la seva procedència era il·lícita, i que s'estigui davant d'un delicte de receptació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia