El caçador mort pel tret d'un company s'havia mogut de la seva parada

La víctima, Juan García Castillejo, va rebre un tret d'un membre de la seva colla

Juan García Castillejo va morir a causa d'un tret de bala que de manera fortuïta li va disparar un altre caçador de la colla de Palafrugell, i no de la colla de la Bisbal com vam apuntar erròniament en l'edició d'ahir. Precisament fonts de la societat de caçadors de la Bisbal van explicar ahir que en diverses ocasions han organitzat caceres conjuntes amb la colla de Palafrugell, però diumenge passat cada colla va anar pel seu cantó, la de la Bisbal va caçar a la zona de Pals, mentre que la de Palafrugell va anar a la zona de Torrent.

El president de la colla de caçadors del senglar de Palafrugell, Juan Ariza, va qualificar de lamentable accident la mort del seu company. «Es va moure del seu lloc i no ho havia d'haver fet. No havia d'haver passat, però són coses que passen. Tots sabem que no ens hem de moure de la parada que tenim assignada, però a vegades això passa...»

Quan es va tenir coneixement del fet, els Mossos d'Esquadra van obrir diligències informatives, en el decurs de les quals es va efectuar una inspecció al lloc dels fets i es va prendre declaració a diversos caçadors que en van ser testimonis. De la investigació iniciada, se n'ha desprès que no existeixen indicis d'intencionalitat en la mort de García i que el fatal desenllaç va ser un accident fortuït.

La mort de García es va produir diumenge a primera hora del matí quan els caçadors de la batuda estaven controlant les seves parades dins del bosc. En un moment determinat, García que també es trobava en una d'aquelles parades, la va deixar i va sortir cap a una clariana del bosc. Segons va explicar Ariza a ACN, la mala fortuna va fer que el porc senglar passés a prop d'ell en un moment que els companys de cacera havien obert foc i una de les bales va impactar-li al cos i li va causar la mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.