Successos

Tres detinguts per un intent de robatori de marihuana

Els arrestats són veïns de Salt i Girona

Van planejar l'assalt a un habitatge de Sils on hi havia oculta la plantació

L'endemà, els Mossos d'Esquadra també van localitzar el responsable del cultiu

Un assalt frustrat va desembocar en el descobriment, per part dels Mossos d'Esquadra, d'una plantació de marihuana a la Selva. L'actuació es remunta al passat 7 de gener. Pels volts de tres quarts de dues del migdia, una dotació policial estava duent a terme un patrullatge orientat a la prevenció de robatoris a la urbanització Vallcanera Parc, de Sils. En entrar en un carrer, els agents van veure tres homes parlant. Dos d'ells estaven drets al davant d'una casa i el tercer, dins d'un cotxe. En adonar-se de la presència dels Mossos, el ciutadà que estava al vehicle va engegar-lo i va escapar-se de la zona a gran velocitat; i els seus còmplices es van amagar precipitadament en un dels laterals del domicili.

Els efectius van interceptar aquests dos homes, que havien accedit a l'immoble forçant la porta del darrere. Mentre els identificaven, van sentir una forta olor de marihuana que provenia de l'interior de la casa. Tot indica, segons els Mossos, que els tres homes havien planejat sostreure la plantació de cànnabis que hi havia a la propietat. Per aquest motiu van ser detinguts per un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Poc després, el tercer implicat va ser localitzat i arrestat a Santa Coloma de Farners. Aquestes detencions van ser practicades pels membres de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Els acusats viuen a Salt i a Girona, són de nacionalitat espanyola i tenen 29, 41 i 57 anys.

Paral·lelament, els agents de la unitat d'investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners van efectuar dues diligències d'entrada i perquisició. La primera tenia com a finalitat escorcollar l'habitatge, on es van trobar 5,9 quilograms de cabdells de marihuana, així com tota la instal·lació elèctrica, d'aigua i de ventilació destinada al cultiu de la droga. I en el segon registre els efectius van inspeccionar el garatge de l'immoble. Aquí, hi van decomissar un total de 298 plantes de marihuana, 20 transformadors, 10 garrafes de fertilitzant i 2 aparells d'aire condicionat.

Arran de la descoberta, es va detenir el llogater de la casa per un suposat delicte contra la salut pública. Es tracta d'un jove de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sils. El seu arrest es va efectuar un dia després de les altres detencions. Els imputats, dels quals només un presenta antecedents, van quedar citats per declarar properament davant del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

LES XIFRES

298
plantes de marihuana
van ser decomissades en una casa de Sils. El llogater de l'immoble era un jove de 22 anys.
5,9
quilos
és el pes dels cabdells de marihuana que també van ser localitzats al domicili escorcollat pels Mossos.

LA DATA

08.01.15
Els agents
d'investigació de Santa Coloma van detenir el responsable de la plantació que va ser desmantellada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia