Successos

Contraban de tabac en maletes a Alguaire

La majoria dels britànics que arriben aquesta temporada d'hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire tenen com a destinació les pistes d'esquí d'Andorra. El contraban de tabac des d'aquest país és històric: tant per carretera com en motxilles i cotxes que volten pels camins de les muntanyes frontereres. Els darrers dos caps de setmana, la Guàrdia Civil ha comissat 30.000 grams de picadura, procedent d'Andorra, a l'aeroport d'Alguaire.

No és el primer cop que algun turista intenta tornar a casa carregat de tabac andorrà no declarat en les maletes des de l'aeroport lleidatà. A més de la picadura, els agents també van trobar vuitanta paquets de tabac, que transportaven turistes britànics. Tot plegat, valorat en 2,8 milions d'euros.

L'actuació més important va tenir lloc aquest cap de setmana passat, quan la Guàrdia Civil va localitzar en la maleta d'un passatger anglès del vol amb destinació a Bristol 9.500 grams de picadura de tabac. El cap de setmana anterior, es va comissar la resta del material retingut: era a les maletes de sis passatgers que tornaven a l'aeroport de Londres.

El tabac comissat va ser posat a disposició de l'administrador de la duana de la Farga de Moles a la Seu d'Urgell. L'any passat, el decomís de tabac de contraban de la duana es va incrementar un 242%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]