Successos

Escorcoll policial a l'hospital ampostí

Una quinzena d'agents participen en l'operació ordenada pel jutjat de Reus que investiga el cas Innova i que afecta el centre hospitalari

També escorcollen el consistori en presència de l'alcalde

Els regidorsde l'equip de govern van esperar durant tota la tarda l'escorcoll de l'ajuntament

Els veïns d'Amposta es van despertar ahir al matí amb el carrer Escoles acordonat i ocupat per vehicles de la Guàrdia Civil. Una quinzena d'agents policials i la secretària del jutjat número 4 d'Amposta van intervenir en l'escorcoll de l'hospital comarcal d'Amposta, gestionat per Sagessa, i de l'Ajuntament ampostí, una inspecció ordenada pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus que investiga el cas Innova. Entre els delictes que s'investiguen en la trama Innova hi ha falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capital. Però, tot i el desplegament policial, el que més cridava l'atenció dels ampostins ahir eren els mitjans de comunicació concentrats davant l'hospital, i molts curiosos preguntaven quin polític visitava el centre hospitalari o què s'inaugurava.

Tot i que l'escorcoll va començar a l'hospital comarcal d'Amposta, on l'alcalde i president del consell d'administració de l'hospital, Manel Ferré, va col·laborar amb el dispositiu, des del migdia s'esperava l'arribada de la comitiva policial i judicial a l'ajuntament ampostí. També els regidors de l'equip de govern (CiU) van desplaçar-se a l'ajuntament abans de l'escorcoll, que va començar a les nou del vespre. De fet, des del matí dos agents de la policia judicial de paisà revisaven la documentació dels treballadors de l'Ajuntament en sortir de les dependències municipals. Pel que fa a l'escorcoll, el jutge el va decidir després de la documentació trobada a l'hospital.

La gestió de l'hospital comarcal d'Amposta i de la Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià, també presidida per Ferré, fa temps ja que és motiu de polèmica. Una auditoria, encarregada pel mateix hospital, conclou que el 2013 es van fer setze contractacions irregulars per valor de quatre milions d'euros. Un cas sobre el qual el grup municipal d'ERC va informar el Tribunal de Comptes i que ara està en mans de la fiscalia per indicis de possible delicte penal. “Desconeixem si el dispositiu policial té res a veure amb les irregularitats detectades en l'auditoria”, va manifestar ahir el portaveu d'ERC, Adam Tomàs, que prefereix mantenir la prudència abans no dispose de més informació. Fins ara, l'alcalde d'Amposta ha defensat que les irregularitats detectades són “incidències administratives”.

En canvi, la CUP de les Terres de l'Ebre recorda que el 2011 ja van denunciar les irregularitats de Sagessa. “Malauradament l'actuació judicial no ens sorprèn, vam demanar una auditoria externa i profunda als alcaldes de Tortosa i Amposta dels centres gestionats per Sagessa perquè creiem que hi ha indicis de malbaratament de diners públics i no ens van escoltar”, va dir Núria Rodríguez, de la comissió de sanitat de la CUP a l'Ebre. Ara es plantegen presentar una denúncia a fiscalia per possible omissió de responsabilitats polítiques.

A més de la capital del Montsià, les diligències judicials van incloure el requeriment d'informació a l'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol. Tot i que a les Terres de l'Ebre no es va detenir ningú, un dels detinguts a Reus, Joan Benet, actualment director de recursos del grup Sagessa, va ser gerent de l'hospital ampostí fins al 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia