Successos

Dilluns tràgic a la carretera

Un veí de Puigcerdà mor en un xoc a Ger

Set ferits en un xoc a Torroella i un conductor detingut

Set dels ferits a Torroella són membres d'una mateixa família

Ahir, dilluns, primer dia lectiu després del pont de l'1 de Maig, va resultar tràgic a les carreteres gironines: un accident mortal a Ger de Cerdanya i un xoc múltiple a Torroella de Montgrí causat per un conductor begut que va deixar onze ferits, entre ells un nen que va ser traslladat en helicòpter en estat greu a l'hospital Trueta.

El primer sinistre va passar a tres quarts de vuit del matí a la carretera N-260, al tram d'aquesta carretera estatal que arrenca a Portbou i que passa per la Cerdanya. A l'altura del quilòmetre 184, dins el terme municipal de Ger, van xocar frontalment un turisme i un vehicle tot terreny. Els dos vehicles estaven ocupats només pels conductors, que van quedar atrapats a dins. Els Bombers van haver d'intervenir per excarcerar-los. El conductor del turisme, Alcides Céspedes Yabari, de 43 anys, bolivià i veí de Puigcerdà, va resultar ferit molt crític i va ser traslladat a l'hospital de Puigcerdà, on va morir poca estona després. L'altre conductor va resultar ferit i també va ser traslladat a l'hospital de Puigcerdà amb una ambulància dels SEM, però no es temia per la seva vida. Segons les primeres investigacions dels Mossos, que van desplegar cinc patrulles fins al lloc del sinistre, l'accident es va produir perquè un dels dos vehicles va envair el carril contrari.

Com a conseqüència de l'accident i mentre es feien les tasques de rescat i neteja de la carretera,
l'N-II va estar tallada i es va reobrir al trànsit cap a les deu del matí.

Encalç fatal

A la tarda, la carretera GI- 641, que enllaça Torroella de Montgrí i l'Estartit, va ser l'escenari d'un altre accident amb conseqüències molt greus.

Un Audi A-4, conduït per un veí de Torroella de Montgrí de 49 anys que viatjava sol, va topar per darrere contra un monovolum Opel. De resultes de la trompada, el monovolum es va desestabilitzar i el conductor en va perdre el control, de manera que el vehicle va anar a parar a l'altre carril de circulació i va xocar de cares contra un altre monovolum, un Seat Alhambra que circulava en sentit contrari.

L'impacte frontal va ocasionar ferides greus als ocupants dels dos vehicles que van xocar de cares. En un hi viatjaven set persones de la mateixa família: quatre nens, el pare, la mare i l'àvia.

El ferit de més gravetat va ser un nen de 9 anys, que va haver de ser traslladat amb un helicòpter medicalitzat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on també van ingressar els altres sis membres de la família. Tres ferits que anaven en l'altre cotxe van ser traslladats a l'hospital de Palamós, i l'últim dels afectats va ser donat d'alta allà mateix pel SEM, que havia enviat sis recursos al lloc.

7
dels ferits
eren d'una mateixa família: quatre nens, els pares i l'àvia, que viatjaven en un dels vehicles sinistrats.
11
ferits
de resultes de l'accident múltiple que va provocar ahir un conductor begut a Torroella de Montgrí.

Conductor begut i detingut i carretera tallada

El conductor de l'Audi que va originar l'accident, un home de 49 anys i veí de Torroella de Montgrí, el que va sortir millor parat de l'accident, va ser sotmès a la prova de l'alcoholèmia pels Mossos al mateix lloc de l'accident i va donar un resultat de 0,90 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, és a dir, gairebé quatre vegades més que el límit permès, que està fixat en 0,25. En vista del resultat de la prova i dels indicis que assenyalaven que el conductor havia estat el causant del xoc, els Mossos el van detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit. El conductor serà posat a disposició del jutjat de la Bisbal.

De resultes de l'accident i de la gran mobilització d'equips d'emergència (els Mossos van enviar-hi sis patrulles; el SEM, l'helicòpter i cinc equips més, i els bombers, diversos camions) per gestionar l'atenció als ferits i per realitzar l'atestat, la carretera va estar tallada durant una hora aproximadament.

Un altre conductor va ser detingut fa uns dies en ser descobert conduint amb una taxa d'alcohol que quintuplicava la permesa, i a més a més viatjava amb el seu fill menor. Els Mossos van anar a fer bufar el conductor, un home de 40 anys i veí de Carcassona (Occitània), quan la Guàrdia Civil va avisar els agents que l'havien vist en actitud estranya al voral de l'autopista, a la Jonquera. Després de detenir el conductor per un delicte contra la seguretat del trànsit, els Mossos d'Esquadra van avisar la mare del menor, que viu a Barcelona, perquè anés a encarregar-se del seu fill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia