Successos

Quatre detinguts acusats de robar 22 cadells de gos a Hostalric per vendre'ls

Els imputats havien comercialitzat pràcticament tots els animals per internet

Els agents van localitzar dos dels gossets morts i en van recuperar dos més

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el 29 d'abril un veí de Sils, de 37 anys, com a presumpte autor d'un robatori de cadells de gos, a Hostalric. Just un dia abans, també van arrestar tres dones, que se sospita que s'encarregaven de vendre els animals. Les acusades tenen 39, 41 i 42 anys, són de nacionalitat espanyola, resideixen a Girona i a Sils, i van quedar imputades per receptació. La investigació pel cas es remunta al 12 d'abril, quan dos lladres van irrompre en una empresa d'Hostalric que es dedica a la venda de cadells de gos. Pels volts de les dotze de la nit, van forçar la porta principal del negoci, d'on van sostreure 22 gossos petits. Eren de diferents races i, en total, estaven valorats en més de 8.000 euros. Un cop els Mossos van tenir coneixement del succés, van iniciar una investigació per localitzar i identificar els responsables del saqueig, així com per intentar recuperar els animals.

Van obtenir els primers resultats vuit dies després. Uns mossos de paisà que participaven en la investigació van observar que al pati d'un domicili de Sils hi havia diversos gossets que s'ajustaven a la descripció dels que havien estat robats. Van descobrir que els cadells estaven repartits en dos habitatges de la població i que una de les inquilines els estava venent a través d'internet. Mitjançant un dispositiu de vigilància, van interceptar dues dones que sortien de l'immoble i portaven un dels cadells a vendre, i van detenir a la casa l'altra còmplice, que era qui teòricament feia els contactes amb els compradors. Pel que fa a l'altre domicili, van reunir indicis suficients per arrestar un home com autor material del robatori amb força, i van imputar un jove de 27 anys que es trobava al mateix habitatge, com a còmplice del fet.

En llibertat amb càrrecs

Els investigadors van comprovar que gairebé tots els gossos havien estat venuts per internet; van trobar-ne dos de morts i en van recuperar dos més, que van ser lliurats als seus cuidadors. El jove imputat pel robatori va ser assistit per l'advocat Narcís Badosa. Va ser dut a la comissaria, on es va acollir al dret a no declarar. Va quedar en llibertat i haurà de comparèixer davant el jutge quan sigui requerit. Els detinguts, que presenten antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma, on es va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Badosa també va assistir dos dels arrestats, que són parella. Van mantenir la seva innocència i van explicar que es dediquen a la criança de gossos, de 4 o 5 races diferents. Van especificar que el pastor alemany petit que els van trobar a casa havia nascut en una camada que havien tingut un gos i una gossa adults de la seva propietat, i de la mateixa raça que el cadell localitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia